Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κλιμακώνεται η βία των κατοχικών αρχών

Αλλος ένας νέος δολοφονημένος από ισραηλινά πυρά

Οργή κατά της κατοχής εκφράστηκε χτες στην κηδεία του 11χρονου
Οργή κατά της κατοχής εκφράστηκε χτες στην κηδεία του 11χρονου
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Καθημερινή ρουτίνα τείνουν να γίνουν από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις οι εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων αμάχων.

Χτες, ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του 11χρονου αγοριού και του 41χρονου υδραυλικού από πυρά ισραηλινών στρατιωτών σε φυλάκια ελέγχου κοντά στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, ένας ακόμα νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε θανάσιμα από ισραηλινά πυρά.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa», ο 20χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι και στην κοιλιά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και Ισραηλινών στρατιωτών, μετά την κηδεία του 11χρονου Μοχάμαντ Αλάμι στην πόλη Μπέιτ Ουμάρ, βόρεια της Χεβρώνας στη νότια Δυτική Οχθη, και κατέληξε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της περιοχής.

Νωρίτερα χτες, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν στα γραφεία του «Κέντρου Μπισάν για την Ερευνα και την Ανάπτυξη» στη Ραμάλα και κατόπιν έρευνας κατάσχεσαν τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές στις υποδομές του κτιρίου. Αποχωρώντας ανάρτησαν και έγγραφη εντολή αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου για 6 μήνες.

Πραγματοποίησαν επίσης έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης για τη Διεθνή Υπεράσπιση των Παιδιών της Παλαιστίνης (DCIP) στην πόλη Μπίρεχ, επιχειρώντας να εκφοβίσουν το προσωπικό και να παρακωλύσουν τη λειτουργία της DCIP.

Στο φόντο της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας στη Δυτική Οχθη, η ισλαμική παλαιστινιακή οργάνωση «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε με επανάληψη της εκτόξευσης ρουκετών στο Ισραήλ αν το τελευταίο εξακολουθήσει και σήμερα Παρασκευή να απαγορεύει τη διέλευση κεφαλαίων και εμπορευμάτων από το Κατάρ.

Με την άδεια του Ισραήλ, το Κατάρ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση της «Χαμάς» και των διοικητικών υπηρεσιών στη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη μισθοδοσία δημοτικών υπαλλήλων και την οικονομική στήριξη φτωχών οικογενειών. Ωστόσο, μετά την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Μάη, οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την κίνηση αυτών των κεφαλαίων προς τη Γάζα, επικαλούμενες ότι από αυτά επωφελείται κυρίως η «Χαμάς», δαπανώντας τα για την αγορά εκρηκτικών υλών, ρουκετών και οικοδομικών υλικών με στόχο την κατασκευή τούνελ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ