Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Να παρθεί πίσω η «τροπολογία της πρόκλησης»

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την «τροπολογία της πρόκλησης», απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Κτηματολόγιο. Η τροπολογία επρόκειτο να συζητηθεί αργά χτες το απόγευμα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, μέτρα που ζητούν όλο αυτό το διάστημα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, όπως αραιωμένα σχολικά τμήματα, προσλήψεις όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, και βέβαια δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να επιτηρείται και να ιχνηλατείται η κυκλοφορία του ιού.

«Ενώ οι τουριστικές περιοχές, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο που ισχύουν, έχουν ήδη μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, η κυβέρνηση στοχοποιεί πάλι τους εργαζόμενους! Και ενώ μάλιστα ακούει από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να την καλούν να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας τους. Αυτό το μεταφράζει σε φοβέρες και απειλές και πάλι ενάντια στους εργαζόμενους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει η τροπολογία την οποία κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στο σημερινό νομοσχέδιο», σημείωσε.

Οπως είπε, μήνες τώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να λειτουργούν τα σχολεία με ασφάλεια: «Με σχολικά τμήματα αραιωμένα, με περισσότερες αίθουσες, και τέτοιες υπάρχουν μπόλικες αν θέλετε να τις βρείτε, με όλους, τους περισσότερους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται, φυσικά με το μόνιμο προσωπικό της καθαριότητας να είναι συνεχώς παρόν στα σχολεία όσο λειτουργούν, και βέβαια με τεστ - όλα τα τεστ - δωρεάν από τον ΕΟΔΥ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να επιτηρείται και να ιχνηλατείται η κυκλοφορία αυτού του επικίνδυνου ιού (...) Τι κάνει η κυβέρνηση; Οχι μόνο βουλώνει τα αυτιά της απέναντι σε όλα αυτά τα λογικά και αναγκαία, φέρνει και μια τροπολογία και ζητά και τα ρέστα από τους εκπαιδευτικούς, απειλώντας τους ακόμα και με απολύσεις! (...) Σε ποιους τα λέτε αυτά, κύριοι της κυβέρνησης; Σε αυτούς που κράτησαν την Εκπαίδευση όρθια μέσα στην καραντίνα, σε αυτούς που δεν λυπήθηκαν ούτε χρόνο ούτε έξοδα προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές τους, όταν εσείς της κυβέρνησης ούτε ένα σχολικό δίκτυο τηλεκπαίδευσης δεν μπορούσατε να λειτουργήσετε, χώρια που αφήσατε πολλά παιδιά λαϊκών οικογενειών στην ψηφιακή τους φτώχεια; Σε αυτούς λοιπόν τους εκπαιδευτικούς πάτε να φορτώσετε και το κόστος των πανάκριβων μοριακών τεστ; Γιατί είναι γνωστό πια ότι κολλάνε και οι εμβολιασμένοι! Σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς, όπως κάνετε για όλους τους εργαζόμενους, πάτε να φορτώσετε τη δική σας αποκλειστική ευθύνη για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία;».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών και οι ίδιοι ζητούσαν να εμβολιαστούν τους προηγούμενους μήνες. «Αλλά εσείς και η πολιτική σας τα εμβόλια τα δίνατε τότε με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα σήμερα το ποσοστό ανοσίας να μην είναι όσο πρέπει και μπορούσε», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών, το «καινούργιο "φασούλι" ελαστικών εργασιακών σχέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ