Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις φυλακές Τρίπολης ο Π. Φιλιππίδης

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε χτες από τη ΓΑΔΑ ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα. Ο Π. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει τρία κακουργήματα, για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Οι πράξεις αυτές του αποδίδονται μετά από καταγγελίες τριών γυναικών, που κατήγγειλαν ότι συνέβησαν το 2008 (μέσα στο Θέατρο «Ηβη» το 2008 και ενώ είχε πάει σε επαγγελματική συνάντηση), το 2010 και το 2014 αντίστοιχα. Ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε στη 15η τακτική ανακρίτρια, αρνούμενος τις κατηγορίες, όμως δεν έπεισε την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Οι καταγγελίες των Αννας - Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, που αφορούσαν αδικήματα που είχαν παραγραφεί, αποτέλεσαν την απαρχή για τις νέες καταγγελίες, που τελικά τον έφεραν ενώπιον της απόφασης για προφυλάκιση.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής αναμένεται τον Σεπτέμβρη να κλείσουν άλλες δύο υποθέσεις, ωστόσο δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα. «Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πράγματα τα οποία τα κρατάνε κρυφά, επειδή υπάρχει φόβος», τόνισε. Λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του Π. Φιλιππίδη και τη μεταφορά του στις φυλακές της Τρίπολης, ο Π. Τσαρουχάς σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, αναφερόμενος στις ευχαριστίες γυναικών που μίλησαν, σημείωσε: «Τίποτα δεν χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, στη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος».

Ο Π. Φιλιππίδης χτες υποβλήθηκε σε 14ήμερη καραντίνα στις φυλακές, όπως προβλέπεται, και στο εξής θα είναι στον ίδιο θάλαμο με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, που είναι επίσης προφυλακισμένος, για βιασμούς ανήλικων ανδρών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org