Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χτες ότι η οικονομία της χώρας θα εμφανίσει φέτος σταθερή ανάκαμψη παρότι αυτή θα είναι «μετ' εμποδίων», μετά τη μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε στον αριθμό εργαζομένων τον Ιούνη. Συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν να βγάζουν συμπεράσματα από τη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα την τελευταία βδομάδα εξηγώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί αν πρόκειται για κάτι οριστικό.

NEA YOΡΚΗ.-- Ο Ντάνιελ Εβερετ Χέιλ, πρώην αναλυτής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών NSA, καταδικάστηκε σε 45 μήνες φυλάκισης επειδή έδωσε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα αποκαλύψεων «The Intercept» πληροφορίες για ένα μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα στοχευμένων δολοφονιών με drones από την κυβέρνηση Μπαράκ Ομάμα. Ο Χέιλ εργαζόταν στην NSA το 2011 και το 2012 στο Αφγανιστάν, όπου συμμετείχε σε πολλά πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάτι που τον σημάδεψε ψυχικά, όπως δήλωσε ο ίδιος.

ΚΙΤΟ.-- Δικαστήριο του Ισημερινού αποφάσισε να ανακληθεί η απόφαση να χορηγηθεί στον ιδρυτή του ιστοτόπου «WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, η υπηκοότητα της χώρας. Επικαλέστηκε «διαδικαστικά σφάλματα». Ο Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει έγκλειστος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο Λονδίνο και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του επειδή αποκάλυψε διεθνώς μεταξύ άλλων τις μαζικές παρακολουθήσεις εκατομμυρίων πολιτών και δεκάδων ξένων πολιτών από τις ΗΠΑ καθώς και τις δολοφονίες Ιρακινών πολιτών τα πρώτα χρόνια της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Ιράκ, το 2003.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ