Τετάρτη 28 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΟΥΛΗ
Κινητοποιήσεις απόρριψης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στην Αθήνα. Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Με κινητοποιήσεις σήμερα στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, και σε άλλες πόλεις της χώρας, εργαζόμενοι, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι απορρίπτουν τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση χτυπώντας στην «καρδιά» του σχολείου, ότι δεν συναινούν στο «αυτόνομο» και κατηγοριοποιημένο σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας σχολείο που φτιάχνεται.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή παρουσίασης των μέτρων από την κυβέρνηση ζητώντας την απόσυρσή του, σήμερα, μέρα ψηφοφορίας στη Βουλή για το νομοσχέδιο, δηλώνουν ότι θα μείνει στα χαρτιά. Στα μέτρα που κάνουν το σχολείο χειρότερο, που οξύνουν τους ταξικούς φραγμούς, που σπρώχνουν τα σχολεία να αναζητούν χρηματοδότηση απαλλάσσοντας το κράτος από την αποκλειστική ευθύνη να παρέχει ισότιμα μόρφωση σε όλα τα παιδιά, που θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους σε αυτόν τον δρόμο, τα σωματεία αντιτάσσουν τα αιτήματα για: Επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του. Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά. Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να αντιπαλέψουν τα μέτρα που φέρνει το νομοσχέδιο απευθύνουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Οικοδόμων Αθήνας, Φαρμάκου Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά!», δηλώνουν καλώντας στην κινητοποίηση ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. Κάλεσμα απευθύνουν και οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Σε δυναμική - μαζική συμμετοχή καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

«Δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά - δεν θα γίνει σκλάβος η νέα γενιά», δηλώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων», καλώντας στην κινητοποίηση.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, σε κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εργατικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Λάρισα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει πικετοφορία στις 7 το απόγευμα στο Αρχαίο Θέατρο.

Στο Ηράκλειο, η Ενωση Γονέων καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην Κεφαλονιά, σε συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Στη Ζάκυνθο, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει στις 2 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Στην Αλεξανδρούπολη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 μ.μ. στον Φάρο διοργανώνει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην Ξάνθη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ