Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι επιδιώκει ο διάλογος με την αντιπολίτευση να ξαναρχίσει τον επόμενο μήνα στο Μεξικό με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, κάνοντας λόγο για «μια περίπλοκη και δύσκολη ατζέντα» και καλώντας τις ΗΠΑ να αλλάξουν τακτική και να ενστερνιστούν τη διαδικασία αυτή. Η αντιπολίτευση θέλει να διαπραγματευτεί τους όρους για τη διεξαγωγή των προσεχών τοπικών και περιφερειακών εκλογών της 21ης Νοέμβρη, των επόμενων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.

ΛΙΜΑ.-- Παραιτήθηκε την Κυριακή ο αρχηγός του περουβιανού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγός Σέσαρ Αστουδίγιο, τρεις μέρες μετά την ανακήρυξη της νίκης του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου Πέδρο Καστίγιο στις προεδρικές εκλογές. Ο Καστίγιο ανακηρύχθηκε εκλεγμένος Πρόεδρος την περασμένη βδομάδα, έπειτα από έξι βδομάδες εξέτασης των προσφυγών που είχαν κατατεθεί, και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του αύριο.

ΟΣΛΟ.-- Ενας «ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε για λίγο τον ουρανό στη νότια Νορβηγία την Κυριακή, προκαλώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα ήχου και φωτός καθώς διέσχιζε τον ουρανό και ένα μικρό τμήμα του ενδέχεται να κατέληξε στη Γη, πιθανώς σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με ειδικούς. Το Δίκτυο Μετεωριτών της Νορβηγίας αναλύει σήμερα το βίντεο και άλλα στοιχεία, προκειμένου να εντοπίσει την προέλευση και την κατεύθυνση του μετεωρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ