Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Την Πέμπτη 29 Ιούλη η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Στη Λάρυμνα, στις 8.30 μ.μ., το νέο αγωνιστικό ραντεβού. Κάλεσμα συμμετοχής από σειρά σωματείων

Σταθμό στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης - συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 29 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στη Λάρυμνα. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι Γιώργος Μαργαρίτης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Κανέλλος και Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Ηδη, σωματεία και εργαζόμενοι από ολόκληρη τη χώρα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και δηλώνουν τη συμμετοχή τους. Λεωφορεία από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας θα αναχωρήσουν το απόγευμα της Πέμπτης για τη Λάρυμνα, με εκατοντάδες εργαζόμενους να δείχνουν για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους στο σκληρό, μακροχρόνιο και εμβληματικό για ολόκληρη την εργατική τάξη αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Με νέα κοινή ανακοίνωση τα πέντε επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και τους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης. Ευχαριστούν επίσης τους εργαζόμενους και τα σωματεία που με ανακοινώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση - συναυλία της Πέμπτης, καθώς και τα σωματεία και τους φορείς οι οποίοι τους συμπαραστάθηκαν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα.

«Η συναυλία αλληλεγγύης την Πέμπτη 29 Ιούλη είναι σταθμός αγώνα, μεγάλη κινητοποίηση που η εργατιά της ΛΑΡΚΟ περιμένει τους δικούς της ανθρώπους, τα αδέλφια της, τους συμμάχους της. Την Πέμπτη, με τη μεγάλη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, την αλληλεγγύη που δεχόμαστε σε αυτόν τον αγώνα, θα πάρουν απάντηση όλοι αυτοί που λένε ότι είμαστε μόνοι μας, ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν ενδιαφέρονται και θέλουν απασχόληση με 600 ευρώ», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Σημειώνουν παράλληλα ότι με τη μεγάλη συναυλία στη Λάρυμνα κλείνει ο κύκλος κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει σε κοινή συνεδρίαση και αμέσως μετά τα Διοικητικά Συμβούλια θα συνεδριάσουν ξανά για να αποφασίσουν νέο πρόγραμμα δράσεων.

«Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε να συνεχίσει αυτή να λειτουργεί, να μην απολυθεί κανένας και όταν έρθει η ώρα να πάρουμε τη σύνταξή μας, να μας καταβληθεί ο μόχθος που δικαιούμαστε, που έχουμε αποκτήσει με σκληρή δουλειά, με πολύ αίμα και ιδρώτα», τονίζουν τα σωματεία στην κοινή ανακοίνωσή τους.

Επίσης, μέλη του ΔΣ του Σωματείου της Λάρυμνας, την Παρασκευή 23 και την Κυριακή 25 Ιούλη, βρέθηκαν στα χωριά Μαρτίνο και Μαλεσίνα αντίστοιχα, όπου ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές για τον λαό της περιοχής, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για συμμετοχή στη συναυλία - συγκέντρωση της Πέμπτης. Αντίστοιχη ενημέρωση έχει προγραμματιστεί και για σήμερα, Τρίτη, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.

Αλληλεγγύη και λεωφορεία για τη συναυλία

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στη συναυλία της Πέμπτης, μεταφέρουν με ανακοινώσεις τους συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας αναφέρει ότι τη μέρα της συναυλίας (Πέμπτη 29 Ιούλη), στις 7 μ.μ., πούλμαν για τη Λάρυμνα θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (πάρκο Τσαλτάκη).

Επίσης, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τα μέλη της και συνολικά τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να συμμετάσχουν στη συναυλία της Πέμπτης (δηλώσεις συμμετοχής τους για τα λεωφορεία μετακίνησης στο τηλ. 6944.303.068).

Σωματεία της Αττικής καλούν στη συναυλία

Κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν, από την Αττική, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Θα δρομολογηθούν πούλμαν με δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα και στο mail του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής: 210.4110.148 - 210.4129.496, e-mail: metallo.attikis@gmail.com - metalo.ellada@gmail.com και στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τηλ. 210.3827.122, e-mail: info@syndikatooikodomonathinas.gr από τις 08.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 20.00.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org