Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τον νόμο για τα Εργασιακά

Σε σχόλιό του για την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση εν μέσω καλοκαιριού, "σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα", φέρνει στις Επιτροπές της Βουλής το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση.

Με διαδικασίες στα "βουβά" ποντάρει ότι θα καταφέρει να περάσει "χωρίς να βραχεί" τις νέες αντιασφαλιστικές αλλαγές, χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι τις συνέπειες που θα φορτωθούν στις πλάτες τους, για να χρηματοδοτηθούν τα διάφορα αρπακτικά που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ιδιωτικής Ασφάλισης και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο ρίχνονται οι εισφορές της επικουρικής ασφάλισης στον τζόγο και στο ρίσκο των επενδυτικών πακέτων. Οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά δεν θα ξέρουν αν θα πάρουν ποτέ επικουρική σύνταξη και ποιο θα είναι το ύψος της. Ολα θα εξαρτώνται από την πορεία της επένδυσης, τους κινδύνους της χρηματαγοράς και τα κέφια των επιχειρηματιών που θα έχουν βάλει στο "χέρι" τους κόπους μιας ζωής των εργαζομένων.

Το μόνο σίγουρο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα τζογάρουν και θα προωθούν τα επιχειρηματικά τους πλάνα με χρήματα των εργαζομένων και το μικρότερο ρίσκο για τους ίδιους.

Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος εδραιώνει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις και ανοίγει ακόμα πιο δυναμικά τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Αφορά όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο όσους ασφαλιστούν για πρώτη φορά μετά την 1/1/2022.

Αφορά και όσους ήδη είναι συνταξιούχοι και όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια.

Το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί από το υπάρχον στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα κληθούν να το πληρώσουν όλοι οι ασφαλισμένοι, με νέες περικοπές στην επικουρική σύνταξη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όσο κι αν το προσπαθεί η κυβέρνηση.

Γνωρίζουν καλά ότι το ίδιο έργο έχει παιχτεί πολλές φορές, με τις κυβερνήσεις συνεχώς να "σώζουν" το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις και οι εργαζόμενοι μόνιμα να μετράνε απώλειες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων.

Η πρόσφατη πείρα των αγώνων ενάντια στον νόμο - έκτρωμα για τα Εργασιακά και οι δυνατότητες που αναδείχθηκαν θα αξιοποιηθούν και θα τροφοδοτήσουν την κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα, τόσο ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό νόμο για την επικουρική ασφάλιση όσο και στην πάλη να ακυρωθεί ο νόμος για τα Εργασιακά στην πράξη, μέσα στους χώρους δουλειάς.

Το εργατικό κίνημα, τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα έχουμε και την πείρα και τη δύναμη να απαντήσουμε στην επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των δυνάμεων που το στηρίζουν. Ο αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org