Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE - KNE
Διαμαρτυρία ενάντια στη νέα αντικομμουνιστική φιέστα της σλοβενικής προεδρίας της ΕΕ

Από την παρέμβαση στην πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα
Από την παρέμβαση στην πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα
Διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σλοβενίας στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενάντια στην απόφαση της σλοβενικής προεδρίας της ΕΕ να διοργανώσει αντικομμουνιστική διεθνή διάσκεψη «στο όνομα της μνήμης των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων», στο πλαίσιο της ετήσιας αντικομμουνιστικής φιέστας που επιχειρεί να καθιερώσει η ΕΕ στις 23 Αυγούστου.

Με συνθήματα όπως «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός - Είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός» και «Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει, των λαών η πάλη θα τον σπάσει», οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας, μήνυμα αγώνα για τη διάδοση της αλήθειας για την προσφορά του σοσιαλισμού.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ Λευτέρη Αλαβάνο - Νικολάου και την Μάγδα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναντήθηκαν με τον πρέσβη της Σλοβενίας Matjaz Longar, στον οποίο επέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Από τη μεριά του, ο Σλοβένος πρέσβης υιοθέτησε πλήρως τη γραμμή της ΕΕ που εξισώνει τον σοσιαλισμό με τον ναζισμό, αναπαράγοντας και ο ίδιος αντικομμουνιστικές θεωρίες.

Σε δήλωσή του στη συνέχεια, ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Απαιτήσαμε να αναβληθεί, να μη γίνει αυτή η επαίσχυντη, αντι-ιστορική εκδήλωση που προετοιμάζουν, η οποία έχει στόχο συγκεκριμένο, να προσπαθήσει να διαστρεβλώσει, να διαστρέψει την ιστορική αλήθεια, την ιστορική πείρα, να προσπαθήσει να διαγράψει με βρώμικο μελάνι το γεγονός ότι τον ναζισμό και τον φασισμό τον τσάκισαν ο Κόκκινος Στρατός, η Σοβιετική Ενωση και οι κομμουνιστές, μαζί με τους λαούς του κόσμου, ιδιαίτερα σήμερα».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να δώσει απάντηση σε όλους εκείνους που με απαράδεκτο τρόπο προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να τον βάλουν στο χέρι, να τον πείσουν ότι ο μοναδικός δρόμος μπροστά είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της φτώχειας, της μιζέριας, εξαθλίωσης και των πολέμων».

Το υπόμνημα που κατατέθηκε στην πρεσβεία

Στο υπόμνημα που κατατέθηκε στον πρέσβη της Σλοβενίας αναφέρονται τα εξής:

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της Σλοβενικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διοργανώσει αντικομμουνιστική Διεθνή Διάσκεψη στο όνομα "της μνήμης θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων", εμπλέκοντας ανιστόρητα και προκλητικά τον κομμουνισμό με τον ολοκληρωτισμό.

Πρόκειται για μια ακόμα αντικομμουνιστική φιέστα της ΕΕ που επιχειρεί να καθιερώσει την 23η Αυγούστου ως "Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων", εξισώνοντας το τέρας του φασισμού με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Δεν μπορεί όμως να αποκρυφθεί η ιστορική αλήθεια ότι η ΕΣΣΔ με την αποφασιστική συμβολή των λαών της Ευρώπης και με την ανυπέρβλητη θυσία 20 εκατομμυρίων νεκρών Σοβιετικών συνέτριψε τον φασισμό, που και τότε και σήμερα στηρίζεται πολιτικά και οικονομικά από τμήματα του κεφαλαίου και αποτελεί γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός, το ψέμα και η παραχάραξη της Ιστορίας αποτελούν επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και διαπερνούν τις αστικές κυβερνήσεις. Σήμερα που οι βαριές συνέπειες της πανδημίας αποκαλύπτουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ εξαπολύεται νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης σε ολόκληρη την ΕΕ, για να ενισχυθεί περαιτέρω η κερδοφορία του κεφαλαίου εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης και των έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο αντικομμουνισμός γίνεται το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη - μέλη. Η κλιμάκωσή του αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων και περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι αντικομμουνιστικές φιέστες και διασκέψεις, τα ανιστόρητα ψηφίσματα των οργάνων της ΕΕ και των κυβερνήσεων δεν μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη και τη συνείδηση των λαών τις κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Οι φορείς του αντικομμουνισμού ματαιοπονούν κι είναι γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν σαν το αποφασίσουν να ανατρέψουν το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά κρίσεις, βάσανα, φτώχεια και πολέμους, για να χτίσουν με τη δική τους εξουσία τον κόσμο που θα εξασφαλίζει την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για την αντικομμουνιστικη διάσκεψη στο πλαίσιο της Σλοβενικής Προεδρίας, η διοργάνωση της οποίας αποτελεί προκλητική ασέβεια σε βάρος των λαών της Ευρώπης και ανεπίτρεπτη προσβολή στην ιστορική αλήθεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ