Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΜΕΑ» ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ
Καλεί σε ξεσηκωμό ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Ιούλη στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά, με αφορμή την τροπολογία που πέρασε και με την οποία προβλέπεται μία νέα «Φυλή» στην περιοχή

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο έγκλημα στο Σχιστό καλεί η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό. Σαν πρώτο βήμα, τη Δευτέρα 26 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει ότι «στα μαύρα μεσάνυχτα, μέσα στο καλοκαίρι και στα μουλωχτά, η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε τροπολογία (20/7/2021) στη Βουλή που διαμορφώνει το νομικό υπόβαθρο για να φτιάξουν τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ πλέον "επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες προστασίας του όρους Αιγάλεω η κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων". Στην ουσία θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα τυπικά εμπόδια που έμπαιναν στον εγκληματικό σχεδιασμό τους από το νόμο του 1999, όπου καθορίζονται τα "όρια των ζωνών προστασίας" του όρους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί "τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους" και "απόλυτης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος".

Δηλαδή ετοίμασαν το νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσει χωρίς εμπόδια το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, με την κατασκευή της υγειονομικής βόμβας ΜΕΑ, που θα παράγει το καρκινογόνο RDF, δίπλα στα καζάνια της "Oil One" στη Δραπετσώνα και των άλλων βιομηχανιών πετρελαίου στο Πέραμα, και στα έργα της COSCO στο λιμάνι.

Ομως οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, δεν πρόκειται να δεχτούμε να παίζουν τη ζωή και την υγεία μας, μαζί και των παιδιών μας, για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να επενδύσουν στη διαχείριση απορριμμάτων. Γυρνάμε την πλάτη σε όλους όσοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα και έβαλαν και τη δική τους υπογραφή για να ανοίξει ο εγκληματικός σχεδιασμός στο Σχιστό, στις σημερινές και προηγούμενες κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές!

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να κλιμακώσουμε συντονισμένα τον αγώνα μας, να μεγαλώσει η ελπιδοφόρα συσπείρωση που ήδη εκφράζεται με τη Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στο έγκλημα στο Σχιστό!

Καλούμε:

- Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Ιούλη στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

- Στη μεγάλη συναυλία - συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη στις 20.30 στα Λιπάσματα, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων που μας μαυρίζουν τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ