Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των απολυμένων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του υπουργείου Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης «της παράλειψης της υπουργού Πολιτισμού να μεταφέρει τους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας στο υπουργείο».

Υπενθυμίζουμε ότι το Ταμείο Αλληλοβοηθείας βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ενώ διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη τυχόν σοβαρά αδικήματα που σχετίζονται με κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος. Το Ταμείο είχε ως κύρια αρμοδιότητα τη διαχείριση του βρεφονηπιακού σταθμού, της παιδικής κατασκήνωσης και άλλες υπηρεσίες. Σε αυτό απασχολούνταν γύρω στους 35 εργαζόμενους, οι οποίοι από το 2014 είχαν απογραφεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στο Μητρώο Απογραφής Δημοσίων Υπαλλήλων. Το 2019 ψηφίστηκε νόμος (4598) ο οποίος προέβλεπε τη μεταφορά του παιδικού σταθμού σε αυτοτελές τμήμα του υπουργείου και το σύνολο του προσωπικού του Ταμείου Αλληλοβοηθείας να καταλάβει προσωποπαγείς θέσεις στο ΥΠΠΟΑ, μετά από τυπικό έλεγχο των προσόντων τους από το ΑΣΕΠ. Σε αυτήν τη διαδικασία ελέγχου σημειώθηκαν απαράδεκτες καθυστερήσεις. Στο μεταξύ η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με Κοινή Υπουργική Απόφαση έθεσε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία και έδωσε τη δυνατότητα στον εκκαθαριστή, αυθαίρετα και παράτυπα, να θέσει σε καθεστώς ιδιότυπης αναστολής όσους εργαζόμενους «δεν του χρειάζονταν». Από τότε ξεκινά και η οδύσσεια των 7 εργαζομένων, που τέθηκαν αρχικά σε αναστολή (χωρίς αμοιβή και ένσημα) και χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα, που υπήρχε, να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις. Στα τέλη Μάη ενημερώθηκαν αιφνιδιαστικά ότι απολύονται και μαζί τους άλλοι δύο εργαζόμενοι.

Τη στήριξή του στον αγώνα των απολυμένων έχει εκφράσει το ΚΚΕ και με Ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ