Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να παρθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλές άνοιγμα των σχολών

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για το άνοιγμα των σχολών και τον εμβολιασμό

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν κανονικά οι σχολές μας το νέο εξάμηνο! Δεν χωρά καμία καθυστέρηση και εφησυχασμός!». Τα παραπάνω τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή της.

«Η επικίνδυνη εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να ανησυχεί τον λαό και τη νεολαία, όλους τους φοιτητές που αγωνιούμε για την υγεία και τις σπουδές μας! Αυτή η κατάσταση, που κοστίζει καθημερινά ζωές συνανθρώπων μας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της Υγείας, υποτάσσει την υγεία του λαού στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η διασπορά του ιού στα νησιά, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα των μεγαλοξενοδόχων, το αποδεικνύει!

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση όπου βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας! Είναι προκλητική η δήλωση του πρωθυπουργού, ενώ πλησιάζει το 4ο κύμα πανδημίας, ότι έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε! Ακόμα κι όταν οι ΜΕΘ ξεχείλιζαν η κυβέρνηση αρνήθηκε την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ενώ απέκλεισε από τα νοσοκομεία ακόμα και τους τελειόφοιτους Ιατρικής που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν!

Για άλλη μια φορά η κ. Κεραμέως πετάει το μπαλάκι στους φοιτητές για την πορεία του εμβολιασμού, ως δήθεν μοναδική προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολών τον Σεπτέμβρη. Ο αναγκαίος εμβολιασμός όλων των φοιτητών δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν άμεσα για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας! Αυτά τα κενά και τις ελλείψεις επιχειρεί να κρύψει η απαράδεκτη πρόταση της Συνόδου των Πρυτάνεων για διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη φοιτητών, σε διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση αντίστοιχα!

Αλλωστε, και για τις καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση! Τα μπρος - πίσω, οι αντιφάσεις, τα πρωτόκολλα - λάστιχο των tour operators, τα ΜΜΜ στα οποία "δεν κολλάει" ο ιός, καθώς και το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο για εμβολιασμούς με "δωράκια" και ατάκες του στυλ "τσίμπα 150 ευρώ για να τσιμπηθείς", ή με την υποχρεωτικότητα και τους εκβιασμούς για απολύσεις εργαζομένων, δυνάμωσαν την αμφιβολία και έδωσαν έδαφος σε επιτήδειους κομπογιαννίτες. Οι νέοι που σπουδάζουμε είμαστε με την επιστήμη, ενάντια σε όσους επενδύουν στην άγνοια, στον ανορθολογισμό, αλλά και σε όσους υποτάσσουν την επιστήμη τους στο κέρδος και σε κυβερνητικές εντολές», αναφέρει το ΜΑΣ και καλεί όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εκλεγμένους στα Διοικητικά τους Συμβούλια, να πρωτοστατήσουν στην ολοκληρωμένη πληροφόρηση των φοιτητών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και στη διεκδίκηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων.

«Ιδιαίτερα οι φοιτητές των Σχολών Υγείας μπορούν να συμβάλουν, στο πλάι των μαχόμενων υγειονομικών, για να ξεπεραστεί ο καλλιεργούμενος φόβος, για να δοθούν όπου απαιτείται επιστημονικές απαντήσεις σε στρεβλές αντιεπιστημονικές θεωρίες. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα αίτια της κατάστασης, να κρύψει τις ευθύνες της αξιοποιώντας τον ανορθολογισμό και τις "ψεκασμένες" θεωρίες, δεν πρέπει να περάσει!», τονίζει το ΜΑΣ, διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα Υγείας, καθολικό πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στους φοιτητές, πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των Ιδρυμάτων, στήριξη των φοιτητών για να αντεπεξέλθουν στις σπουδές τους, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, καμία σκέψη για νέο νόμο - πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org