Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα

«Ως εδώ με τα εργασιακά κάτεργα!»

Την άμεση επιστροφή όλων των εργαζομένων στη δουλειά απαίτησαν με παρέμβασή τους προχτές στη διεύθυνση του ξενοδοχείου «Crowne Plaza» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο.

Τα Σωματεία σημειώνουν ότι η εργοδοσία του «Crowne Plaza» «τόσα χρόνια κερδοφορεί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, έχει κυριολεκτικά σμπαραλιάσει κάθε έννοια δικαιώματος, καθώς πίσω από την πολυτελή βιτρίνα επικρατούν συνθήκες σύγχρονης γαλέρας. Η εντατικοποίηση της εργασίας και τα κομμένα ρεπό αποτελούν καθεστώς, οι βάρδιες είναι εξουθενωτικές λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα πάνε περίπατο μπροστά στις ανάγκες κερδοφορίας της επιχείρησης».

Τα Συνδικάτα απαίτησαν την εδώ και τώρα επιστροφή όλων των εργαζομένων στην εργασία τους, με σταθερή, μόνιμη δουλειά και πλήρη δικαιώματα.

Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους αύριο στις 12 μ. στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου στο εστιατόριο προσωπικού για να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Εργασιακό κάτεργο σε ξενοδοχείο της Κατερίνης

Τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κατερίνης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μέσα από τον οργανωμένο αγώνα συνθήκες δουλειάς και όρους αμοιβής στο ύψος των αναγκών τους.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, από την έναρξη της τουριστικής σεζόν έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών από τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου για «καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, για αυταρχισμό, ψυχολογική βια, συνθήκες γαλέρας με εργαζόμενους είτε να ζαλίζονται από την κούραση είτε να αποκτούν εγκαύματα από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού».

Μάλιστα, προσθέτει πως η εργοδοσία απαγορεύει στους εργαζόμενους να κάνουν διάλειμμα εάν την ίδια ώρα υπάρχει περισσότερη δουλειά, όπως και να φάνε ή ακόμα και να πιουν νερό εφόσον δεν το πληρώσουν! Παράλληλα, το Συνδικάτο καταγγέλλει πως η εργοδοσία αυθαίρετα παρακρατεί τα tips των σερβιτόρων, ενώ διευθυντές και οι υπεύθυνοι «τραμπουκίζουν τους εργαζόμενους, με ύβρεις και προσβολές, ωθώντας τους μέχρι και στην παραίτηση».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «ευθεία επίθεση σε ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει» από την εργοδοσία, «προκειμένου να βγάλει τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία».

«Ως εδώ! Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν αύξηση του μεροκάματου στα 30 ευρώ για όσους εργαζόμενους αμείβονται κάτω από αυτό, με αναδρομική ισχύ από 1/7/2021, 5ήμερο, 8ωρο, 40ωρο, με 2 συνεχόμενες μέρες ρεπό, επαρκή διαλείμματα και φαγητό και νερό για όλους τους εργαζόμενους χωρίς οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org