Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, στις 29 Ιούλη η μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αυτήν τη φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για τη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν την Πέμπτη 29 Ιούλη στη Λάρυμνα, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Με τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ να βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και τους υποψήφιους επενδυτές να ξεδιαλέγουν τα «φιλέτα» που τους ενδιαφέρουν, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία και στα γραφεία της επιχείρησης δίνουν συνέχεια στον δίκαιο πολύμηνο αγώνα τους, διεκδικώντας τη διασφάλιση της ενιαίας παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Εχοντας απορρίψει τις παγίδες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, τις διασπαστικές προτάσεις για να αποδεχθούν και να συναινέσουν στις απολύσεις τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα βρεθούν για μία ακόμα φορά στην Αθήνα και έξω από το υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις για το μέλλον της επιχείρησης, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

«Σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση όλο και εντείνει τις προσπάθειες για να μας πετάξει σαν "στυμμένες λεμονόκουπες". Στόχος της, οι μελλοντικοί επενδυτές να πάρουν τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ χωρίς εργαζόμενους, διαλέγοντας όσους από εμάς θέλουν και με τους όρους που θέλουν», τονίζουν χαρακτηριστικά στην τελευταία τους κοινή ανακοίνωση τα επιχειρησιακά Σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Με όπλα την ενότητα και την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, με τα οποία κρατήθηκαν όρθιοι και με ψηλά το κεφάλι απέναντι στη σκληρή και βρώμικη επίθεση που δέχτηκαν από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της μέσα και έξω από το εργοστάσιο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους μέσα από συλλογικές αποφάσεις δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πολύμηνο αγώνα τους μέχρι τέλους.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συναυλία αλληλεγγύης της 29ης Ιούλη, όπου οι γνωστοί λαϊκοί καλλιτέχνες Γιώργος Mαργαρίτης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Kανέλλος και Κωνσταντίνος Μαργαρίτης θα ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τον λαό της περιοχής και πλήθος ακόμα εργαζομένων, που ετοιμάζονται για μία ακόμα φορά να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών, τα Σωματεία έχουν προγραμματίσει λαϊκές ενημερωτικές συνελεύσεις σε χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, προκειμένου να ενημερώσουν τον λαό για τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνολικότερες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης σε ολόκληρη την περιοχή.

Συγκεκριμένα, λαϊκές συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί:

-- Αύριο Παρασκευή στις 20:30 στην κεντρική πλατεία του Μαρτίνου.

-- Την Κυριακή 25/7 στις 20.30 στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας.

-- Την Τρίτη 27/7 στις 20.30 στην κεντρική πλατεία του Ακραιφνίου.

Επίσης, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ καλούν σωματεία και εργαζόμενους που επιθυμούν να εκφράσουν τη στήριξή τους, ή να συμμετάσχουν στη συναυλία, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο της Λάρυμνας (email: somatiolarcosel@gmail.com, τηλέφωνο 6973004234).

  • Τη στήριξή του στον αγώνα της ΛΑΡΚΟ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας αυτός αφορά όλη την εργατική τάξη, γιατί είναι ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, αφορά όλο τον λαό γιατί η ΛΑΡΚΟ είναι πλούτος της χώρας μας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας και όχι για τα συμφέροντα των λίγων». Προσθέτει ότι «η συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου είναι μία ακόμα αγωνιστική δράση και το Συνδικάτο μας θα βρίσκεται εκεί», και απευθύνει κάλεσμα στα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Εύβοια να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ