Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συσκέψεις σωματείων σε Αλεξανδρούπολη και Κοζάνη

Η παρουσίαση των νέων αντιλαϊκών νομοσχεδίων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο (για την Παιδεία, το Ασφαλιστικό κ.λπ.) βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης εργαζομένων και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

Στη σύσκεψη μίλησαν ο Δημήτρης Σερμπέζης, γραμματέας του ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, και η Φανή Τρέλλη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Συζητήθηκαν επίσης ο αγωνιστικός απολογισμός δράσης των σωματείων από το προηγούμενο διάστημα και η ανάγκη να δοθεί συνέχεια με οργάνωση στα σωματεία, δημιουργία σωματειακών επιτροπών μέσα στους χώρους δουλειάς κ.ο.κ., ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και στην Κοζάνη, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από τους κλάδους της Υγείας, των Κατασκευών, της Ενέργειας, του Εμπορίου και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Και εκεί έγινε εκτίμηση της δουλειάς των σωματείων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις και ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος, με αιχμή τα αιτήματα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως και οι εξελίξεις σχετικά με το συνέδριο βίας και νοθείας που οργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ