Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κατακαλόκαιρο, με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, δίνουν αύριο Πέμπτη εκπαιδευτικοί και γονείς, καλώντας σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Στα καλέσματά τους τα σωματεία των εκπαιδευτικών σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Το πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή, που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην Εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την "αυτονομία" τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής "αξιολόγησης"». Και προσθέτουν: «Να δώσουμε απάντηση τώρα! Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα της Κεραμέως. Να μην ψηφιστεί!»

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στο αυριανό συλλαλητήριο απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. «Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τόσο με κινητοποιήσεις όσο και με αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων. Ως Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, το απορρίπτουμε στο σύνολό του, απαιτούμε να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί», τονίζει.

Στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία αναφέρεται στην προώθηση από την κυβέρνηση της «"αυτονομίας" της σχολικής μονάδας, με ρυθμίσεις που "ξεφορτώνουν" από την πλάτη του κράτους το βάρος της χρηματοδότησης, μέσω της αξιοποίησης των υποδομών του σχολείου (ακόμα και εντός σχολικού ωραρίου) για εξασφάλιση πόρων αλλά και της διευκόλυνσης δωρεών και χορηγιών, για τις οποίες μάλιστα αναθέτει ρόλο και στους Συλλόγους Γονέων». Τονίζει πως «επιδιώκεται η κατηγοριοποίηση των σχολείων σε "καλά" και "κακά", καθιερώνεται το "πολλαπλό βιβλίο" που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, η μόρφωση προσφέρεται μέσω "δεξιοτήτων" οδηγώντας στην αποσπασματικότητα, αποδυναμώνεται ο ρόλος των Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων». Οτι «μέσω της λεγόμενης "αξιολόγησης" των εκπαιδευτικών στοχεύει στη φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και στην εξασφάλιση της εφαρμογής όλων των παραπάνω αντιδραστικών αλλαγών, ακόμα και με "συνέπειες" όπως "μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός"».

Στο αυριανό συλλαλητήριο συμμετέχει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, ζητώντας να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση ΝΔ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

-- Στην Καβάλα, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Επισιτισμού - Τουρισμού καλούν σε κινητοποίηση καταδίκης του νομοσχεδίου σήμερα στις 8 μ.μ. στην Παραλία (ύψος των ΚΤΕΛ).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org