Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΕΦΤΣΙ ΜΠΑΚΟΥ
Πρεμιέρα με ευρωπαϊκό «ποδαρικό»

Τον πρώτο του επίσημο φετινό αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συνολικά στη νέα σεζόν δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος τη Νέφτσι Μπακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (22.00 - Mega / Novasports 1), στο πρώτο σκέλος του μεταξύ τους ζευγαριού του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιδιώκουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, με ένα σκορ που θα τους δώσει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν την επόμενη βδομάδα. Θεωρητικά οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν το φαβορί του ζευγαριού, το γεγονός όμως ότι ουσιαστικά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του αγωνιστικού «μονταρίσματος» κάνει τις αναμετρήσεις με τη Νέφτσι να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Τις παγίδες που κρύβει η σχετικά πρόωρη πρεμιέρα των επίσημων αναμετρήσεων παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Οπως τόνισε, η ομάδα του θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ απέναντι στους Αζέρους, οι οποίοι είναι αξιόλογοι αντίπαλοι και αξίζουν απόλυτο σεβασμό. Οπως θύμισε, άλλωστε, η Νέφτσι προέρχεται από δύο πολύ καλές εμφανίσεις και πρόκριση σε βάρος της Ντιναμό Τιφλίδας. Αναφερόμενος στην κατάσταση του Ολυμπιακού, ο Μαρτίνς ξεκαθάρισε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και χρειάζεται βελτίωση σε αρκετά πράγματα, επεσήμανε πάντως ότι είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ειδική αναφορά έκανε ο κόουτς του Ολυμπιακού και στην παρουσία των φιλάθλων σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης», για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες, καθώς και στον νέο κανονισμό που καταργεί τη σημασία του εκτός έδρας γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην παρουσία του κόσμου εστίασε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης εκ μέρους των παικτών.

Στα μέτρα του η συνέχεια

Αντίπαλο και πάλι στα μέτρα του θα έχει ο Ολυμπιακός εφόσον αποκλείσει τη Νέφτσι και προκριθεί στον 3ο γύρο του Champions League, όπου - με βάση την κλήρωση της UEFA - θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού του 2ου γύρου ανάμεσα στη βουλγαρική Λουντογκόρετς και τη σλοβενική Μούρα.

Οι αγώνες του 3ου γύρου θα διεξαχθούν το διήμερο 3 και 4 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 10 του ίδιου μήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ