Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ
Προθεσμία 48 ωρών για την ανάκριση πήρε ο δράστης

Νέα προθεσμία 48 ωρών πήρε χτες από τον ανακριτή στο Πρωτοδικείο Νάξου ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Μέχρι σήμερα είναι γνωστός ο υπερασπιστικός ισχυρισμός που προέβαλε στους αστυνομικούς ότι «ήταν η κακιά στιγμή...» όταν έσπρωξε την άτυχη κοπέλα στα βράχια.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή ο δράστης αποδοκιμάστηκε έντονα από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. «Να μη "φύγουν" άλλα κορίτσια. Να είναι (σ.σ. η Γαρυφαλλιά) η τελευταία γυναίκα που σκοτώθηκε από τα χέρια ενός άνανδρου άνδρα. Πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω», δήλωσε η μητέρα της 26χρονης. Το κρισιμότερο στοιχείο της δικογραφίας αναμένεται να αποτελέσει η ιατροδικαστική έκθεση για το θύμα. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι γνωστό ότι ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό και αυτό που μένει να εξακριβωθεί είναι αν υπάρχουν τραύματα που δεν δικαιολογούνται από την πτώση στα βράχια, αλλά ενδεχομένως τα είχε προκαλέσει νωρίτερα στο θύμα ο δράστης.

Η υπεράσπιση της 26χρονης δηλώνεται ότι θα υποβάλει αίτημα για έλεγχο του κινητού και του ηλεκτρονικού υπολογιστή του δράστη, για να εξακριβωθεί αν παρακολουθούσε τις συνομιλίες στο κινητό του θύματος, όπως υποστηρίζει η μητέρα της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ