Παρασκευή 16 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να σταματήσει η διανομή σε συνθήκες καύσωνα

Τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με απαγόρευση της διανομής στις συνθήκες του καύσωνα, διεκδικεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών εδώ και πολύν καιρό ζούμε την απόλυτη εντατικοποίηση, με τα ωράρια να μας έχουν εξαντλήσει, δουλεύοντας χωρίς καθόλου ξεκούραση, χωρίς να παίρνουμε τις άδειές μας, με τον κίνδυνο για εργατικά ατυχήματα να αυξάνεται», σημειώνει το Συνδικάτο. Στο ήδη εφιαλτικό αυτό εργασιακό σκηνικό προστίθενται τις τελευταίες μέρες οι συνθήκες του καύσωνα και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που απειλούν την υγεία τους. Από την αρχή του μήνα, η θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο Αττικής έφτασε να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς υπό σκιά.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στη διανομή «να μην υποκύψουν κάτω από την πίεση των εργοδοτών τους και να εργαστούν σε συνθήκες υψηλού καύσωνα», να οργανωθούν στις γραμμές του και να υπερασπιστούν το δικαίωμα της διακοπής της εργασίας τους κατά τη διάρκεια του καύσωνα. «Κάθε εργαζόμενος με μηχανάκι, αυτοκίνητο ή πεζός, μαζί με το κλαδικό του Συνδικάτο και με όπλο την ενότητα των εργαζομένων του κλάδου, να βγει μπροστά και να απαιτήσει!», τονίζει. Διεκδικεί: Να απαγορευτεί η διανομή σε συνθήκες καύσωνα, όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Να μη χαθεί μεροκάματο ή μέρα άδειας. Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ