Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 9 αγνοούνταν μετά την κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου στην πόλη Σουτσόου της ανατολικής Κίνας, περίπου 80 χλμ. από τη Σαγκάη. Διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για 23 παγιδευμένους στα συντρίμμια. Ρεπορτάζ σχολίαζαν ότι τον περασμένο Μάρτη είχε καταρρεύσει και τμήμα ξενοδοχείου στην Κουανζού (νότια Κίνα), προκαλώντας τον θάνατο 29 ατόμων, ενώ αργότερα αποκαλύφτηκε ότι είχαν προστεθεί 3 παραπάνω όροφοι στο κτίριο, χωρίς σχετική άδεια.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Στους 10 από έξι ανέβηκαν χτες οι νεκροί που βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο «Ndofaya» του Σοβέτο από τις λεηλασίες και το πλιάτσικο που σημειώνεται εδώ και μερικές μέρες σε διάφορες πόλεις της Νότιας Αφρικής, με αφορμή την παράδοση και φυλάκιση του πρώην Πρόεδρου Τζέικομπ Ζούμα.

ΜΠΑΜΠΑΝΕ.-- Συνδικάτα και οργανώσεις πολιτών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και αυτήν τη βδομάδα έναντι του απόλυτου μονάρχη βασιλιά Μσουάτι Γ' στο περίκλειστο βασίλειο της Νότιας Αφρικής, Εσουατίνι (γνωστό παλιότερα ως Σουαζιλάνδη). Δεκάδες έχουν σκοτωθεί και οι περιουσίες χιλιάδων έχουν λεηλατηθεί από τις υποτιθέμενες δυνάμεις «ασφαλείας» που συμμετέχουν στο πλιάτσικο καταστημάτων και επιχειρήσεων όσων αντιδρούν ενάντια στην κυβέρνηση.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέο τεχνικό πρόβλημα στην κατασκευή των «Boeing 787 Dreamliner» εντόπισαν αξιωματούχοι της αμερικανικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, τονίζοντας πως θα πρέπει να το διορθώσει άμεσα πριν από την παράδοση των αεροσκαφών, μολονότι δεν θέτει σε άμεσο κίνδυνο ασφαλείας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε κοντά στο ρύγχος συγκεκριμένων αεροσκαφών του τύπου που βρίσκονται στο απόθεμα αεροσκαφών της «Boeing» και τα οποία δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της. Tα συγκεκριμένα μοντέλα αεροσκαφών είχαν παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα στη διάρκεια πτήσεων μεταξύ 2013-2017.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ