Τετάρτη 14 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)

Εμελλε να είναι ένα ξεχωριστό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που τα είχε όλα, αυτό που πραγματοποιήθηκε στις 9 - 11 Ιούλη, στο πάρκο Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός - ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας».

Στον 30ό σταθμό μιας ξεχωριστής πορείας, το Διήμερο που κορυφώθηκε με τη συγκλονιστική πολιτική συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης, όπου μίλησε ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και χαιρέτισαν ο Δ. Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, έστειλε δυνατά το διεθνιστικό μήνυμά του με την ξεχωριστή σημασία της παρουσίας της αντιπροσωπείας του ΚΚ Τουρκίας και της ΚΝ Τουρκίας στις εκδηλώσεις.

Παράλληλα, μέσα από τις πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες οι χιλιάδες νέοι και νέες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί, από την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, βάδισαν στα «χνάρια» της μοναδικής Ιστορίας που έγραψε με τους αγώνες του και μπροστάρηδες τους κομμουνιστές ο λαός του νησιού, έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους κόντρα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους τις στερεί.

Ενώ ξεχωριστή ήταν για μια ακόμα χρονιά η παρουσία των εκατοντάδων φίλων του «κόκκινου Αερόστατου», που με τη δική τους μοναδική παιδική κατασκήνωση κι ένα πλούσιο πρόγραμμα έστειλαν το μήνυμα πως «την ειρήνη προστατεύει των λαών η φιλία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ