Κυριακή 3 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα εκδηλώσεων
Κυριακή (3/2)
  • Το συγκρότημα «Mode Plagal»
    Το συγκρότημα «Mode Plagal»
    Ρεσιτάλ κλαρινέτου από τον διακεκριμένο Βέλγο σολίστα Ρόναλντ Βαν Σπέντοκ πραγματοποιείται στις 8μμ, στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Στο πιάνο ο Χρήστος Σακελλαρίδης.
  • Με το έργο «Δύο πόδια σε λάθος παπούτσι» του Παναγιώτη Μέντη κάνει πρεμιέρα ο «Θίασος '81», στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Νέο Ριάλτο» (11πμ). Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου, μουσική Βασίλη Δημητρίου.
Δευτέρα (4/2)
  • Στη μνήμη των Δημήτρη Ροντήρη και Κωστή Μιχαηλίδη είναι αφιερωμένη η εκδήλωση, που πραγματοποιείται (6μμ), στο Θεατρικό Μουσείο (Ακαδημίας 50). Θα μιλήσουν: Αννα Συνοδινού, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Ασημακόπουλος, Γιάννης Ιορδανίδης. Θα προβληθούν σκηνές από παραστάσεις τους και θα υπάρχει μικρή έκθεση αρχειακού υλικού.
  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας), έκθεση ζωγραφικής της Ελλης Μιχαλακέα. Τα έργα αποτελούν μια «περιήγηση» της ζωγράφου σε μέρη οικεία: παραλίες, αγροτικά τοπία, λιμάνια.
  • Αφιερωμένη στον Ιάννη Ξενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, είναι η διάλεξη - συναυλία που διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, στις 8.30 μ.μ., στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16). Εργα του θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί Αν. Θεοδώρου, Γ. Σαμπροβαλάκης και Κ. Θέος. Ομιλητής: Ιωσήφ Παπαδάτος.
  • «Η κυρία Κλάιν» στο Θέατρο Εξαρχείων
    «Η κυρία Κλάιν» στο Θέατρο Εξαρχείων
    Λαϊκά τραγούδια από τη Δήμητρα Παπίου, κάθε Δευτέρα, στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), σ' ένα πρόγραμμα επιμελημένο από τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Τρίτη (5/2)
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής, για την ενίσχυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας.
  • Ξεκινούν (9μμ) οι συναυλίες ρομαντικής μουσικής της Ορχήστρας των Χρωμάτων, στο «Τριανόν» (Κορδιγκτώνος 21), σε συνδυασμό με κινηματογραφικές προβολές. Η ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν και στη συνέχεια θα προβληθεί «Ο Ουσάρος στη στέγη» του Ζαν -Πολ Ραπενό.
Τετάρτη (6/2)
  • Στο «Τριανόν» (7, 9, 11 μμ) και στο «Απόλλων» (6 μμ) προβάλλεται η ταινία «Ημερολόγια καταστρώματος - Γιώργος Σεφέρης» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Στο «Τριανόν» προβάλλεται και η μικρού μήκους ταινία «Το φουστάνι» της Μόνικας Βαξεβάνη.
Πέμπτη (7/2)
  • Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγ. Πετρούπολης, το αρχαιότερο συμφωνικό σύνολο της Ρωσίας, ξεκινά (8.30μμ) το συναυλιακό της τριήμερο στο Μέγαρο Μουσικής, με μαέστρο τον Γιούρι Τεμιρκάνοφ.
  • Εκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Δουκουμετζάκη εγκαινιάζεται (8μμ) στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Τα έργα του συνδυάζουν με εύστοχο τρόπο τις ανθρώπινες ψυχικές καταστάσεις με συμβολικούς χαρακτήρες.
  • Ο διάσημος μαέστρος Γιούρι Τεμιρκάνοφ διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγ. Πετρούπολης
    Ο διάσημος μαέστρος Γιούρι Τεμιρκάνοφ διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγ. Πετρούπολης
    Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι «Primavera en Salonico» παρουσιάζουν τραγούδια του κόσμου, στις 9.30μμ, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του Αλσους Ηλιούπολης.
Παρασκευή (8/2)
  • Πρεμιέρα, στο θέατρο «Εξαρχείων» με το έργο «Η κυρία Κλάιν» του Νίκολας Ράιτ, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάκη Βουτέρη. Παίζουν: Ελένη Χατζηαργύρη, Αννίτα Δεκαβάλλα και Χριστίνα Αλεξανιάν.
  • Ο Γιώργος Μάγγας αυτοσχεδιάζει με το κλαρίνο του, σήμερα (10.30μμ) και αύριο, στο «Χάουζ οφ αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή).
  • Ενα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα με αναφορές στην παραδοσιακή μουσική και την τζαζ τεχνοτροπία χαρακτηρίζει το συγκρότημα «Mode Plagal», που εμφανίζεται στις 11μμ, στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
Σάββατο (9/2)
  • Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια των Ανδεων και της Κούβας παρουσιάζουν οι Περουβιανοί Π. και Ζ. Φαμπιάν και Λ. Καρέρα Ζαπάτα, καθώς και ο Χιλιανός Αλ. Ντιάζ, στις 10.30μμ, στο χώρο «Fa Do» (Αγ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι).

Εργο της Ελλης Μιχαλακέα
Εργο της Ελλης Μιχαλακέα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ