Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανακοινώθηκε η κατανομή των διορισμών

Την κατανομή των 11.700 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνοντας πως οι διορισμοί που ανακοινώθηκαν μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας, βρίσκονται πίσω από τις τεράστιες ανάγκες.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση διορίζονται συνολικά 6.200 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους οι 1.500 νηπιαγωγοί και οι 3.700 δάσκαλοι. Ο συνολικός αριθμός διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο σύνολο των ειδικοτήτων ανέρχεται σε 5.500, εκ των οποίων 540 αφορούν διορισμούς σε Μουσικά Σχολεία.

Σημειώνεται πως αυτή τη σχολική χρονιά προσελήφθησαν 52.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων, ενώ φέτος έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης 8.000 εκπαιδευτικοί. Και από τη σύγκριση του αριθμού διορισμών ανά κλάδους με τον αριθμό των αναπληρωτών που εργάστηκαν την προηγούμενη χρονιά, γίνεται φανερό πως οι διορισμοί που ανακοινώνονται δεν αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις, δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες που αυξάνονται μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, ενώ διατηρείται η γενίκευση της ελαστικής εργασίας των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ