Τρίτη 13 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Βραβείο Φιλίας στον Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚ Τουρκίας

Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, κάλεσε στο βήμα για να βραβεύσει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί».

Πρόκειται για ένα βραβείο στο όνομα του Μουσταφά Σουπχί, του Τούρκου επαναστάτη και ιδρυτή του ΚΚ Τουρκίας, ο οποίος δολοφονήθηκε μαζί με τους 14 συντρόφους του το 1921 από το αστικό κράτος. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚ Τουρκίας, η Κεντρική του Επιτροπή αποφάσισε να απονέμεται το βραβείο κάθε χρόνο σε έναν σύντροφο, για να τιμώνται τόσο η μνήμη των ιδρυτών του ΚΚ Τουρκίας όσο και οι φίλοι του Κόμματος που έχουν συμβάλει στην πάλη του. Το 1ο βραβείο, του 2020, απονεμήθηκε στον σύντροφο Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη στενή πολιτική συνεργασία και τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στα δύο Κόμματα. Λόγω της πανδημίας, του απονεμήθηκε σήμερα από κοντά.

Ακόμα, ο Κ. Οκουγιάν προσέφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πορτρέτο του Νίκου Ζαχαριάδη το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον κομμουνιστή καλλιτέχνη Ιρφάν Ερτέλ. Το έργο αποτελεί μέρος της έκθεσης που αφιερώθηκε στην 100ή επέτειο από την ίδρυση του ΚΚ Τουρκίας και η οποία περιλάμβανε εκατοντάδες πορτρέτα ανθρώπων με επιρροή στην Ιστορία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος στην Τουρκία. Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ» τον Σεπτέμβρη του 2020, στην 100ή επέτειο ίδρυσης του ΚΚ Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ