Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»
«Στο γάμο του Καραγκιόζη»...

Εργοδότης κάλεσε ηθοποιούς για «οντισιόν» και τους έβαλε να κάνουν τους ...τζάμπα σερβιτόρους σε πραγματικό αρραβώνα!

Το απίστευτο περιστατικό που έζησαν εργαζόμενοι ηθοποιοί, όταν κλήθηκαν σε οντισιόν να κάνουν τους σερβιτόρους και τελικά διαπίστωσαν ότι ...εργάστηκαν σε πραγματικό αρραβώνα, αναδεικνύει και καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα» στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Φαίνεται πως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη η εργοδοσία αρχίζει να εξαντλεί τα περιθώρια της φαντασίας, δείχνοντας καθαρά το τοπίο που ετοίμασαν για τον κλάδο μας, κυρίως στο οπτικοακουστικό», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, «γνωστή εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και διοργάνωσης εκδηλώσεων κάλεσε ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους, κατόπιν επιλογής, για δοκιμαστικό γύρισμα. Κατά το γύρισμα, οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους σε μια δεξίωση αρραβώνα». Ωστόσο, μετά από δέκα περίπου λεπτά γυρίσματος, το συνεργείο αποχώρησε και οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο «για πραγματικό αρραβώνα οικείου προσώπου της παραγωγής, όπου κλήθηκαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν εκ μέρους του catering και να σερβίρουν τους καλεσμένους!». Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες, μπροστά στις οποίες «η εν λόγω παραγωγός έβγαλε εβδομήντα ευρώ να τα μοιραστούν».

Η «Δημοκρατική Ενότητα» προειδοποιεί τη συγκεκριμένη εταιρεία και συνολικά την εργοδοσία, που «κάνει πάρτι» στις πλάτες των εργαζομένων, ότι τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. «Γνωρίζουμε ποιοι και πώς σας κακόμαθαν διαχρονικά», τονίζει και διαβεβαιώνει: «Θα μας βρείτε μπροστά σας. Και να είστε σίγουροι πως στην επόμενη δεξίωσή σας δεν θα κάνουμε τους σερβιτόρους...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ