Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεκάδες νέες δασικές πυρκαγιές

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Χασιά του δήμου Φυλής Αττικής. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο πριν τις 5 μ.μ., ενώ για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χασιάς - Ασπροπύργου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και σε αγροτοδασική έκταση στη Λιτσάρδα Χανίων, αλλά και στην περιοχή Αμμούδι του δήμου Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από το ρωσικό αεροσκάφος «Μπέριεφ» και 2 ελικόπτερα, ενώ πλωτό του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν σε επιφυλακή για τυχόν μετακίνηση πολιτών από το σημείο. Σημειωτέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά κινούνταν μακριά από τον οικισμό, αλλά κοντά στο φαράγγι της περιοχής, που έχει υψηλή επισκεψιμότητα.

Οπως καταγράφεται, από τις 7 μ.μ. προχτές μέχρι την ίδια ώρα χτες το βράδυ σημειώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές, για την κατάσβεση των οποίων συνολικά επιχείρησαν 386 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 167 οχήματα, 4 ελικόπτερα και το αεροσκάφος «Μπέριεφ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ