Τετάρτη 7 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμάζουμε τη μεγάλη εξόρμηση με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ!

RIZOSPASTIS

Τη μεγάλη εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα έχει ως ένθετο την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προετοιμάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Με την ορμή από την επιτυχία του Συνεδρίου που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, ως αποκορύφωμα μιας πλούσιας προσυνεδριακής διαδικασίας μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με σχέδιο και αξιοποιώντας όλες τις εφεδρείες αλλά και την πείρα από τις πετυχημένες πανεξορμήσεις με τις Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο, οι Κομματικές Οργανώσεις βάζουν ψηλά τον πήχη ώστε το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο, όπως και η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία, που θα δημοσιευτεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» της επόμενης βδομάδας, να φτάσουν στα χέρια χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νέων.

Για να ανοίξει η συζήτηση για την πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο, το σύγχρονο και καινοτόμο, που βρίσκεται στην πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, στην πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που δίνει απάντηση στα μεγάλα ζωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και απαιτούν επιτακτικά τη λύση τους στον 21ο αιώνα.

Για την ανάγκη να δυναμώσουν η οργάνωση και η δράση, μέσα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, να μπουν και νέες δυνάμεις στον αγώνα, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται οι μάχες για την Ασφάλιση, την Παιδεία, την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.

Με σχέδιο και αυξημένους στόχους στη Θεσσαλία


Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι Οργανώσεις του Κόμματος στη Θεσσαλία.

Για την προετοιμασία της εξόρμησης μίλησε στον «Ριζοσπάστη» η Γεωργία Καπέτη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας:

«Ηδη στις συνεδριάσεις των καθοδηγητικών οργάνων, σε έκτακτες συσκέψεις στελεχών και συνελεύσεις των ΚΟΒ, με το χαρτί και το μολύβι έχουν καθοριστεί τα πλάνα και το σχέδιο για το πώς θα φτάσει και θα συζητηθεί η Απόφαση του 21ου Συνεδρίου με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ετσι προετοιμάζεται ένα πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς, συνοικίες, αλλά και χωριά που μαζεύουν κόσμο για τις καλοκαιρινές του διακοπές, όχι μόνο το Σαββατοκύριακο, αλλά όλη τη βδομάδα.

Ο στόχος είναι το σημαντικό αυτό πολιτικό ντοκουμέντο του Κόμματος να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους, σε κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι που αγωνιά και υποφέρει, που ψάχνει λύση στα προβλήματά του, ειδικά σε όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα πήραν τις Θέσεις και συμμετείχαν στις συσκέψεις του Συνεδρίου, γιατί προσδοκάμε και επιδιώκουμε να γίνουν συμμέτοχοι στους σκοπούς του Κόμματος.

Ειδικό βάρος στο σχεδιασμό αναλαμβάνουν οι κλαδικές Οργανώσεις, για να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε εργάτες που συναντηθήκαμε μαζί τους στις απεργιακές μάχες ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, που θέλουμε να δυναμώσουμε τη συζήτηση μαζί τους για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Ετσι πέρα από τις συνοικίες, προγραμματίζονται δεκάδες εξορμήσεις τη Δευτέρα σε εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, δήμους.

Η πείρα που υπάρχει από τις επιτυχημένες εξορμήσεις με την εφημερίδα, τόσο με τις Θέσεις της ΚΕ, όσο και με την εισήγηση για το Συνέδριο, σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα, δείχνει ότι με καλό σχεδιασμό, προετοιμασία, αλλά και συμμετοχή φίλων και οπαδών, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό, αφήνοντας παρακαταθήκη για τη σταθεροποίηση της υψηλής διακίνησης του "Ριζοσπάστη" ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη της διακίνησης του «Ριζοσπάστη»(2021-07-20 00:00:00.0)
Εντατικά προετοιμάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις το άνοιγμα για πλατιά διακίνηση(2021-07-15 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της πλατιάς διακίνησής της σε όλη τη χώρα(2021-07-13 00:00:00.0)
Με ορμή στη μάχη για την επιτυχία της εξόρμησης με τις Αποφάσεις του Συνεδρίου(2021-07-08 00:00:00.0)
Περισσότερα από 45.000 φύλλα διακινήθηκαν στην 100χρονη επέτειο του ΚΚΕ(2018-12-08 00:00:00.0)
Πολιτικό άνοιγμα στη νέα γενιά(2001-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ