Τετάρτη 7 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Απαιτούν ενίσχυση των νοσοκομείων και μόνιμες προσλήψεις

Κινητοποιήσεις σε μια σειρά νοσοκομεία και Υγειονομικές Περιφέρειες

Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των τμημάτων, απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων, καλώντας σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 8 Ιούλη, στις 12 μ., στην πύλη του Νοσοκομείου.

«Κυβέρνηση - Διοίκηση και Νοσηλευτική Διεύθυνση ουσιαστικά μας λένε ότι "περάσατε έναν δύσκολο χειμώνα", θα περάσετε και "ένα δύσκολο καλοκαίρι". Προϊδεάζοντάς μας για τον επόμενο χειμώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κάλεσμά του για την αυριανή κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Και περιγράφοντας την κατάσταση του νοσοκομείου αναδεικνύει ότι η Χειρουργική και η Παθολογική έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%, στο χειρουργείο, με απόφαση της 5ης ΥΠΕ και του διοικητή, ανοίγουν και άλλη χειρουργική αίθουσα, στη ΜΕΘ covid «ψιθυρίζεται» ότι θα προχωρήσει η δημιουργία 3 Μονάδων (MEΘ cοvid, γενική ΜΕΘ και ΜΑΦ), στα ΤΕΠ καθημερινά συρρέουν περιστατικά, ενώ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί. «Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ασφυξία σε όλο το προσωπικό. Από το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, έως τις καθαρίστριες, τους βοηθούς θαλάμου, τα μαγειρεία, την τεχνική υπηρεσία κ.λπ.», σημειώνει καλώντας στην αυριανή κινητοποίηση.

Τονίζεται ότι την ίδια στιγμή το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Χαλκίδας με επιστολή του προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου επισημαίνει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Παράλληλα επισημαίνει ότι οφείλονται πολλές μέρες κανονικής άδειας του 2020, ολόκληρη η κανονική άδεια του 2021, η ειδική άδεια, καθώς και πολλές μέρες ρεπό, τονίζοντας ότι η λύση που φαίνεται να προκρίνει η διοίκηση για λήψη κανονικών αδειών την περίοδο από 9 έως 22 Αυγούστου, που θα κλείσουν τα χειρουργεία για απολύμανση, δεν επαρκεί για να μπορέσει να δοθεί άδεια σε ολόκληρο το προσωπικό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Ως εργαζόμενοι δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Κινδυνεύουμε ψυχικά και σωματικά. Πρέπει να ξεκουραστούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι νοσηλευτές των χειρουργείων, διεκδικώντας παράλληλα την στελέχωση του τμήματος με το απαραίτητο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

  • Την επιστολή του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου του Νοσοκομείου Χαλκίδας κατέθεσαν Αναφορά στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.
Στην Κρήτη

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.30 μ.μ., με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, ενώ απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Βενιζέλειο» και «Αγιος Νικόλαος» και ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενταξη στα ΒΑΕ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Πλήρη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ έχει προκηρύξει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.), καθώς μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κινδυνεύουν με απόλυση 65 επικουρικοί εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, των οποίων η σύμβαση λήγει 31 Οκτώβρη, 187 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση που λήγει η σύμβασή τους στις 31 Δεκέμβρη, δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, με την επικείμενη λήξη της σύμβασής τους τον Φλεβάρη - Μάρτη 2022, ενώ ήδη πλυντήρια, ασφάλεια και διοικητικές - οικονομικές υπηρεσίες έχουν δοθεί σε ιδιώτες.

Απαιτούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ προχωρά σήμερα, στη 1.30 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», απαιτώντας να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα και να ανακληθεί η απόφαση για επαναφορά του εργολάβου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ