Τετάρτη 7 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Με χειροπέδες προσήχθη εργαζόμενη στο Αστυνομικό Τμήμα

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό

Με χειροπέδες οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα εργαζόμενη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μπήκαν μάλιστα μέσα στη ΜΕΘ, σαν να έκαναν καμιά ειδική επιχείρηση σε βάρος σεσημασμένου εγκληματία.

Η εργαζόμενη δουλεύει στη Γραμματεία της ΜΕΘ και είχε αντιπαράθεση με μία πολίτη, η οποία ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη Γραμματεία του Νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει, ενώ κάλεσε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης και για να καταθέσει μήνυση. Η αστυνομία εισέβαλε στη ΜΕΘ με σκοπό να την προσαγάγει και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και σε λίγη ώρα θα έπρεπε να βρεθεί κοντά του, κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Φερεντίνου και μελών του ΔΣ, στο Αστυνομικό Τμήμα η κατάσταση εκτονώθηκε, ωστόσο το Σωματείο Εργαζομένων καλεί σήμερα Τετάρτη στις 10.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ και στη διοίκηση ενάντια στην καταστολή και στην προσαγωγή εργαζόμενου εν ώρα εργασίας, ενώ παρέμβαση θα γίνει και στην 1η ΥΠΕ.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σημείωσε για το απαράδεκτο περιστατικό: «Θεωρούμε απαράδεκτο 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και μετά τον αγώνα που έχουν δώσει όλοι οι υγειονομικοί, από το πόστο του ο καθένας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να αντιμετωπίζονται ως εξιλαστήρια θύματα και βαλβίδες εκτόνωσης της αγανάκτησης και της ταλαιπωρίας που υφίστανται ασθενείς και συνοδοί στα νοσοκομεία, καθώς δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Αμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας των υγειονομικών, που πριν ενάμιση χρόνο τούς λέγαμε ήρωες και τώρα τους περνάμε χειροπέδες. Ιδιαίτερα μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, που προαναγγέλλουν το 4ο κύμα, ως επακόλουθο του ανοίγματος των δραστηριοτήτων και του Τουρισμού, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και με τους εμβολιασμούς να προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, με ευθύνη της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ