Τετάρτη 7 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρέμβαση - κινητοποίηση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Την αντίθεσή τους στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία διαμήνυσαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, με δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Η κινητοποίηση που είχε χαρακτήρα μαζικής ενημέρωσης του λαού της πόλης, οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και ανέδειξε την ανάγκη πανκινητοποίησης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, των εκπαιδευτικών και των ίδιων των μαθητών ενάντια στο νέο καταστροφικό χτύπημα κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας στην Εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δήλωσαν ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο και να μην εφαρμοστεί, όπως και μια σειρά άλλες αντιδραστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που βρήκαν το προηγούμενο διάστημα απέναντί τους το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Και απαίτησαν θαρραλέα αύξηση χρηματοδότησης για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης της δράσης, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, την ερχόμενη Τρίτη 13 Ιούλη, διοργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη με τη συμμετοχή των Ενώσεων - Συλλόγων μελών της, προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση της για τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο και να συζητήσει το συντονισμό της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ