Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Καταγγέλλει νέα προκλητική έκθεση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση της Κούβας καταγγέλλει τη νέα προκλητική έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που συμπεριλαμβάνει την Κούβα στις χώρες που... «δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρει στην έκθεση ως παράδειγμα «εμπορίας ανθρώπων» και ως «καταναγκαστική εργασία»... την τεράστια διεθνιστική προσφορά της ιατρικής μπριγάδας «Χένρι Ριβ», με την παγκόσμια αναγνώριση για τη συμβολή της ειδικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας τον τελευταίο χρόνο σε περίπου 40 χώρες, και σε πάνω από 160 χώρες από όταν ιδρύθηκε, βοηθώντας σε διάφορες φυσικές καταστροφές και στην αντιμετώπιση ασθενειών.

Ο Κουβανός ΥΠΕΞ, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, τονίζει ότι «η νέα επίθεση του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν, είναι ανέντιμη και προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό της Κούβας. Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν ξεδιάντροπα τα ψέματα που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ για να δικαιολογήσουν την επίθεση».

Ο στόχος της συμπερίληψης της Κούβας σε έναν τέτοιο κατάλογο, επισημαίνεται, έχει έναν μόνο στόχο, «να δικαιολογήσει την εχθρότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τα αυξανόμενα μονομερή μέτρα αποκλεισμού και οικονομικού εξαναγκασμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ