Σάββατο 3 Ιούλη 2021 - Κυριακή 4 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Προχωράμε μπροστά κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και νόθους εργατοπατέρες

Απορρίφθηκε η προσφυγή των απαξιωμένων συνδικαλιστών για προσωρινή διοίκηση

INTIME NEWS

«Προχωράμε μπροστά! Δυναμώνουμε τα συνδικάτα μας και τους αγώνες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και νόθους εργατοπατέρες»: Με το σύνθημα αυτό απευθύνεται το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στα σωματεία και τους εργαζόμενους, καλώντας τους να απαντήσουν με τη δράση τους τόσο στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, όσο και στις μεθοδεύσεις με τις οποίες μια χούφτα απαξιωμένων συνδικαλιστών επιδιώκει να μπλοκάρει τις συλλογικές διαδικασίες, να θέσει εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του.

Την περασμένη Πέμπτη εκδικάστηκε η νέα προσφυγή της απαξιωμένης ομάδας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα, με την οποία ζητούσε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, με τον πρόεδρο Πρωτοδικών να απορρίπτει το σχετικό αίτημα. Με τη μεθόδευση αυτή, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές επιδίωξαν να ξαναμπούν από το ...παράθυρο της δικαστικής οδού στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να βάλουν «στον πάγο» την αγωνιστική του δράση και να το επαναφέρουν κάτω από τον έλεγχο της εργοδοσίας.

Στο πλαίσιο της ενορχηστρωμένης επίθεσης, είχαν προηγηθεί η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τις ίδιες δυνάμεις ενάντια στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων και την απόφασή της για αρχαιρεσίες καθώς και η χείρα βοηθείας που έτεινε στα συγκεκριμένα σχέδια το Πρωτοδικείο με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε. Κι ενώ η ίδια εμπόδισε με πραξικοπηματικό τρόπο τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων αρχαιρεσιών, η ομάδα των εργατοπατέρων επανήλθε ζητώντας από το δικαστήριο να ορίσει προσωρινή διοίκηση, προτείνοντας μάλιστα μια σύνθεση, από τα μέλη της οποίας ούτε ένα δεν προερχόταν από τις υπόλοιπες παρατάξεις που σήμερα εκπροσωπούνται στη διοίκηση! Τελικά, το απαράδεκτο αίτημα για «ξήλωμα» της νόμιμης διοίκησης, ενδεικτικό των εξόφθαλμων μεθοδεύσεων και των εκφυλισμένων πρακτικών των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, απορρίφθηκε. Υπενθυμίζεται ότι με βάση σχετική ΚΥΑ η θητεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει παραταθεί, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, μέχρι τις 31/10/2021.

Με αφορμή και την παραπάνω εξέλιξη, το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους «να δυναμώσουν τον αγώνα, να υπερασπιστούν τις συλλογικές τους διαδικασίες και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν σε κάθε κλάδο και επιχείρηση για να πάρει ανάσα η εργατική τάξη», δίνοντας με τη δράση αυτή την καλύτερη απάντηση «στους άφαντους και απαξιωμένους εργατοπατέρες της Πάτρας».

Σε διατεταγμένη υπηρεσία οι εργατοπατέρες

«Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ο μόνος καημός της απαξιωμένης ομάδας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα είναι το πώς θα καθαιρέσουν μια νόμιμη διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια τέθηκε στην πρώτη γραμμή οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων της Πάτρας για να μην περάσουν αντιδραστικά και αντεργατικά μέτρα, απολύσεις, μειώσεις μισθών, για διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με τους εργοδότες που τους στηρίζουν, γιατί τους ενοχλεί και τους βάζει εμπόδια η πρωτοπόρα δράση του Εργατικού Κέντρου», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βιώνουν την ανασφάλεια και την ανεργία, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις επιπτώσεις από την πανδημία, «η συγκεκριμένη ομάδα θέλει ξανά ένα Εργατικό Κέντρο ως μέσο κατάργησης της διεκδικητικής πάλης, με την παραίτηση από την ευθύνη συμβολής στην οργάνωση των εργαζομένων, στη δράση για την κινητοποίηση των σωματείων - μελών του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, του ίδιου του λαού της πόλης μας. Θέλουν στην Πάτρα, ξανά ένα Εργατικό Κέντρο γραφειοκρατικό μηχανισμό διαχείρισης δεκάδων προγραμμάτων, αξιοποιώντας και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Με σημαντικό χρηματικό όφελος βεβαίως των ίδιων, όπως έκαναν για δεκαετίες. Δηλαδή, μηχανισμό εξαγοράς, διαφθοράς και φθοράς συνειδήσεων».

Στην κατεύθυνση αυτή, θέλουν αρχαιρεσίες και συνέδρια «με εκφυλισμένες διαδικασίες, με νόθους και διευθυντάδες, μακριά από τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν», χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων, χωρίς αποφάσεις για πλαίσιο και στόχους διεκδικητικής πάλης, χωρίς τις διαδικασίες ενός ζωντανού συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων. «Θέλουν, δηλαδή, τους εργαζόμενους στη γωνία, με σκυφτό κεφάλι, να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία τι θα χάσουν και ταυτόχρονα να μην ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες και τη λειτουργία των συνδικάτων, τη δράση και τη στάση όσων υποτίθεται τους εκπροσωπούν ως συνδικαλιστική ηγεσία».

«Ομως, ας το χωνέψουν πια. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η διοίκησή του θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν ώστε να δυναμώσει ο αγώνας διεκδίκησης των εργαζομένων, να δυναμώσουν και να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα, η ίδια η οργάνωση των εργατών που είναι και το μοναδικό όπλο απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία «να δυναμώσουν τον αγώνα, να υπερασπιστούν τις συλλογικές τους διαδικασίες και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν σε κάθε κλάδο και επιχείρηση για να πάρει ανάσα η εργατική τάξη, να νιώσει τη δύναμή της στο μπλοκάρισμα αντεργατικών διατάξεων και νόμων, στη διεκδίκηση αιτημάτων που θα βάζουν στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες». Αυτή είναι, όπως ξεκαθαρίζει, «η καλύτερη απάντηση στους άφαντους και απαξιωμένους εργατοπατέρες της Πάτρας, στη σαπίλα τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες απεργοί στους δρόμους έδωσαν απάντηση σε κυβέρνηση και νόθους εργατοπατέρες(2021-06-12 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για «συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών»(2020-02-07 00:00:00.0)
Δεν θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές της συνδικαλιστικής μαφίας(2019-05-22 00:00:00.0)
Σχέδιο δράσης και πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους(2019-04-16 00:00:00.0)
Νέο συλλαλητήριο στην Καλαμάτα - απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία(2019-03-16 00:00:00.0)
Συγκρότηση προεδρείου με απομόνωση της ομάδας που έσπερνε νοθείες και εκφυλισμό(2018-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ