Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Καταδικάζουν κάθε σκέψη για «ενιαία ψηφοδέλτια»

Αποφάσεις από δεκάδες συλλόγους ενάντια στις εξαγγελίες για ευθεία παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα

Ξεκάθαρη εναντίωση στα σχέδια για θέσπιση «ενιαίων ψηφοδελτίων» για τις φοιτητικές εκλογές εκφράζουν μια σειρά φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, καταδικάζοντας οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Σε ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στα Διοικητικά Συμβούλια φοιτητικών συλλόγων, αναφέρονται τα εξής:

«H κυβέρνηση της ΝΔ προαναγγέλλει "ενιαία ψηφοδέλτια" στις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων, σε μία προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο φοιτητικό κίνημα! Η διαδικασία εκλογής στους συλλόγους των φοιτητών δεν ορίζεται διά νόμου, αλλά από τα καταστατικά των ίδιων των συλλόγων! Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κα Κεραμέως, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έρχεται για να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να κατέβει ως μεμονωμένος υποψήφιος! Αυτό προβλέπεται και τώρα στα καταστατικά των συλλόγων. Αντίθετα, προβαίνοντας σε μία αντιδημοκρατική κίνηση, έρχεται να απαγορεύσει με την επιβολή του ενιαίου ψηφοδελτίου το δικαίωμα πολλών φοιτητών να συγκροτούν παράταξη, να κατέβουν όλοι μαζί στο ψηφοδέλτιο που τους εκφράζει, να διεκδικούν την ψήφο των συμφοιτητών τους από κοινού, προβάλλοντας κοινά αιτήματα, διεκδικήσεις, αξίες και προτάσεις για τις σπουδές και τη ζωή μας!

Επιδιώκουν να μετατρέψουν την πολιτική συζήτηση, την αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων σε αντιπαράθεση "προσώπων" - "παραγόντων", σε ατομική συνδιαλλαγή εκπροσώπων των φοιτητών με διοικήσεις και υπουργεία. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι το όπλο μας για την οργανωμένη διεκδίκηση για σπουδές και ζωή με δικαιώματα, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, και όχι "παραμάγαζα" του υπουργείου και των κυβερνήσεων!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους δείχνει τον φόβο τους για το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, τους χιλιάδες φοιτητές που φέτος βγήκαν μαζικά στον δρόμο διεκδικώντας να γίνουν ξανά φοιτητές, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη! Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα ακυρώσουμε και τα νέα κυβερνητικά σχέδια!».

Με αυτό το περιεχόμενο, αποφάσεις έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι εξής Σύλλογοι ανά πόλη:

Αθήνα: ΝΦΕΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων, ΣΕΜΦΕ, Ναυπηγών, Μεταλλειολόγων, Φυσικού, Πληροφορικής, Νομικής, ΕΜΜΕ, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού, Νοσηλευτικής, Παντείου, ΑΣΚΤ, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλαβικών Σπουδών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και ΣΟ ΑΣΠΑΙΤΕ του ΠΑΔΑ.

Θεσσαλονίκη: Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, Μαθηματικού, ΣΟΦΕΘ, ΜΜΕ, Νομικής, Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ, Αγγλικού, Ιστορικού, Φιλολογικού, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.

Πάτρα: Μηχανικών Πληροφορικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, ΣOΦEΠΠ, Bιολογικού, ΣΕΥΠ, Φιλολογίας και ΣTEΦ.

Γιάννενα: BET, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ιατρικής, Νηπιαγωγών, Φυσικού.

Κρήτη: ΕΛΜΕΠΑ Χανίων, Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, CSD, Ενιαίου Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηχανικών Περιβάλλοντος, ΗΜΜΥ.

Επίσης, οι Σύλλογοι Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και Εστιών Λάρισας, Μηχανολόγων Μηχανικών και Φυτικής Παραγωγής Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ