Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ομόφωνη υπερψήφιση των Αποφάσεων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες

Εκλέχτηκαν νέα Κεντρική Επιτροπή και νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου

Μετά από ένα τριήμερο πετυχημένων εργασιών, με χαρακτηριστικό την πλούσια συζήτηση, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Το Σώμα εξέλεξε νέα Κεντρική Επιτροπή και νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Το 21ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο. Επίσης, υπερψήφισε ομόφωνα ειδική ξεχωριστή Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Στη συζήτηση του Α' Θέματος, που αφορούσε τον Απολογισμό δράσης της ΚΕ και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) και τον Προγραμματισμό δράσης έως το 22ο Συνέδριο, πήραν το λόγο συνολικά 67 Σύνεδροι.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για όλα τα λαϊκά προβλήματα.

Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός γύρω από το κύριο ζήτημα, πώς στις σύγχρονες συνθήκες θα γίνεται πιο διακριτός ο ρόλος του ΚΚΕ ως οργανωμένης πρωτοπορίας, ως φορέα νέων ιδεών, πώς θα γίνουν βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των νέων και των γυναικών στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τους φορείς, στην προώθηση του συντονισμού της δράσης τους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας, στην ανάπτυξη της πάλης σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.


Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ, που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, ομόφωνα υπερψηφίστηκε και η Εισήγηση της ΚΕΟΕ. Το Κλείσιμο δημοσιεύεται στις επόμενες σελίδες του «Ριζοσπάστη».




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ