Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΙΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Νέο κρούσμα βίαιης επίθεσης σε βάρος υγειονομικών

Να αποδοθούν οι ευθύνες για την έκθεση των υγειονομικών σε εργασιακούς κινδύνους απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαιστού

Ενα ακόμα περιστατικό με βίαιη συμπλοκή μεταξύ ατόμων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών Κρήτης, που απείλησε τη σωματική ακεραιότητα και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο καταδικάζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία των Μοιρών, συνέβη τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, προκαλώντας την παρέμβαση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σε περιοδεία που πραγματοποίησαν στο Κέντρο Υγείας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ζαχαριουδάκη, μεταφέρθηκαν η στήριξη στους εργαζόμενους του ΚΥ και η απαίτηση να παρθούν μέτρα και να αποδοθούν ευθύνες.

Το περιστατικό συνέβη όταν μετά από άγρια συμπλοκή σε καφετέρια της περιοχής εμφανίστηκαν άτομα στο ΚΥ που ζήτησαν ιατρική βοήθεια, και λίγα λεπτά αργότερα εισέβαλαν στο χώρο ομάδες ατόμων που άρχισαν να κυνηγούν και να χτυπούν αδιακρίτως.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι μετά την τελευταία αυτή επίθεση που δέχτηκαν προχώρησαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια σε 48ωρη αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, διεκδικώντας το «αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα (...) Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της Υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Είναι κατακριτέο σε δομή Υγείας να διαδραματίζονται σκηνές βίας την ώρα που το προσωπικό προσπαθεί να παρέχει τη βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο είναι επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

«Σαν να μη φτάνει η χρόνια απαξίωση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με τη λογική του "κόστους - οφέλους" και της εμπορευματοποίησης (...) έρχονται να προστεθούν στην εξάντληση και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων τέτοιου είδους περιστατικά βίας (ήδη 2 περιστατικά, μαζί με το πιο πρόσφατο, μέσα σε 20 μέρες, όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι)», σημειώνει από την πλευρά της η «Λαϊκή Συσπείρωση», που καλεί και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέσει για το περιστατικό, όπως και για την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο Κέντρο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ