Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Αύριο διαδηλώνουν ενάντια στα χρέη και τη δουλειά την Κυριακή

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων την Τετάρτη 30 Ιούνη καλούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν μια σειρά Ενώσεις επαγγελματιών, όπως η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής και η Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης.

«Χρέη - απειλές - δουλειά τις Κυριακές, η επιστροφή στην "κανονικότητα" είναι Γολγοθάς», είναι το σύνθημα της κινητοποίησης, ενώ η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι «τα αδιέξοδα για να συντηρηθούν οι οικογένειές μας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας γιγαντώθηκαν» τους προηγούμενους μήνες. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους μικρούς επαγγελματίες αντιμέτωπους με τη θηλιά που σφίγγει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, καθώς και με την απελευθέρωση της κυριακάτικης εργασίας σε δεκάδες κλάδους και επαγγέλματα.

«Οι μικροί επαγγελματίες έχουμε φωνή! Τη δυναμώνουμε!», τονίζει η Ομοσπονδία, ενώ στις διεκδικήσεις της κινητοποίησης περιλαμβάνεται η απαίτηση «να καταργηθεί τώρα ο νόμος - τερατούργημα που καταργεί την κυριακάτικη αργία και μας κάνει σκλάβους στις ίδιες μας τις επιχειρήσεις», να διαγραφούν χρέη σε τράπεζες και εφορίες, επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ