Σάββατο 26 Ιούνη 2021 - Κυριακή 27 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΟΛΑΙΑ
30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οργανωμένη απειθαρχία στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών από την καρδιά του Αιγαίου

Ιδιαίτερα πλούσιο και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φετινού Διημέρου της ΚΝΕ, στις 9 - 11 Ιούλη στη Μυτιλήνη

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»: Μ' αυτό το σύνθημα το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη στις 9 - 11 Ιούλη και θα στήσει την κατασκήνωσή του δίπλα στην πόλη, στο Αλσος Τσαμάκια.

Θα είναι μια μεγάλη συνάντηση των νέων στην πάλη για τον νέο κόσμο, των σύγχρονων δυνατοτήτων και της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό. Μια συνάντηση που θα στείλει μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, από την καρδιά του Αιγαίου, εκεί που διασταυρώνονται οι διαμάχες και τα παζάρια των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών, εκεί που ξετυλίγεται το δράμα των προσφύγων, των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Το Διήμερο θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Ιούλη με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην πλατεία Σαπφούς.

Παράλληλα, θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 8 Ιούλη. Αναλυτικά έχει ως εξής:

Πέμπτη 8 Ιούλη

Βράβευση των νικητών του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ ενάντια στον πόλεμο, στο ρατσισμό, στην προσφυγιά.

Συναυλία με το «Ξεκούρδιστο Μήλο».

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Γιάννη Κακκαρώνη και Στέλιο Σπυριδάκη.

Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση.

Παρασκευή 9 Ιούλη

Θα γίνουν δύο παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Θεατρικό απόσπασμα «Το ΣΟΥΦΛΕΛ', η ανταρτομάνα της Αγιάσου» στον συναυλιακό χώρο του Κάστρου Μυτιλήνης, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου.
  • Μουσικό αφιέρωμα σε ανέκδοτα και μη τραγούδια της δεκαετίας του '40.

Θα ακολουθήσουν:

Χαιρετισμός από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

Παρουσίαση της μουσικής παράδοσης της Λέσβου και της Μικρασίας με σαντούρια με τον μουσικοδιδάσκαλο από την Αγιάσο, Κώστα Ζαφειρίου, και τους μαθητές του.

Συναυλία με τους RAD MUSIC International.

Νησιώτικο γλέντι με το σχήμα La Muzica.

Σάββατο 10 Ιούλη

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

Θα ακολουθήσουν:

Μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι...».

Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

Για άλλη μια χρονιά στο Διήμερο θα λειτουργήσει και παιδική κατασκήνωση με δικό της πρόγραμμα:

Την Πέμπτη περιλαμβάνει δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.

Την Παρασκευή θα γίνει εκδρομή στο Μανταμάδο με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Ακόμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.

Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το κάστρο της Μυτιλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ