Τετάρτη 23 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ιστορικοί περίπατοι σε Λιτόχωρο και Γράμμο

Από τα Γιάννενα ανέβηκαν στον Γράμμο
Από τα Γιάννενα ανέβηκαν στον Γράμμο
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε στις 20/6 ο ιστορικός περίπατος της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ξεκίνησαν την ξενάγησή τους στην πλατεία του Λιτοχώρου. Στο σημείο όπου δόθηκε τον Μάρτη του 1946 η πρώτη μάχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στο κτίριο της Χωροφυλακής, άνοιξε η συζήτηση για τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ.

Στη συνέχεια συζητήθηκε ο ρόλος του ΚΚΕ, που κατόρθωσε να συσπειρώσει μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια του ΔΣΕ τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι μεγάλοι ταξικοί αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, οι δεσμοί που ανέπτυξε με την εργατική τάξη, η πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών απέναντι σε κάθε ζήτημα που απασχολούσε τον λαό.

Φτάνοντας στο μνημείο του Κόμματος προς τιμήν των εκτελεσμένων αγωνιστών, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ άκουσαν για το όργιο βίας, διώξεων και βασανισμών που εξαπέλυσε το αστικό κράτος απέναντι στους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές το διάστημα μετά την απελευθέρωση από τις κατοχικές δυνάμεις και στο Λιτόχωρο και τονίστηκε ότι το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα κλήθηκαν να απαντήσουν στο δίλημμα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης» και επέλεξαν το δεύτερο.

Από τον περίπατο στο Λιτόχωρο
Από τον περίπατο στο Λιτόχωρο
Το υπόλοιπο της μέρας τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να το περάσουν στη θάλασσα, στις ακτές της Πιερίας. Ο ιστορικός περίπατος ολοκληρώθηκε με αισιοδοξία και δύναμη για τη συνέχεια, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 25-26/6 στη Νέα Παραλία.

Στα Γιάννενα

Η ΤΟ ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή για πρωτοετείς και νέους συντρόφους στα «χνάρια του ΔΣΕ» στις κορφές του Γράμμου, την Κυριακή 20 Ιούνη.

Η εκδρομή ξεκίνησε με περιήγηση στο μουσείο του ΔΣΕ στο χωριό της Θεοτόκου με ξενάγηση από μέλη της ΚΟ Ιωαννίνων. Στη συνέχεια ακολούθησε πεζοπορία στα ηρωικά βήματα του ΔΣΕ στις βουνοκορφές του Γράμμου, όπου οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διδακτικές και συγκινητικές ιστορίες από ντόπιους συντρόφους και οπαδούς του Κόμματος.

Σκοπός της εκδρομής ήταν μέσα από την ανάδειξη της ιστορίας του ΔΣΕ, του τρίχρονου αγώνα 1946-'49 και τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας, η νέα γενιά να διδαχθεί, να εμπνευστεί έτσι ώστε να αποκτήσει αντοχή και δύναμη για τους αγώνες που έχει μπροστά της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η πλούσια δραστηριότητα(2020-10-28 00:00:00.0)
Εκδρομές Οργανώσεων της ΚΝΕ(2019-06-14 00:00:00.0)
Ιστορικός περίπατος στην περιοχή της Αγιάς και του Μαυροβουνίου(2016-07-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ σήμερα Κυριακή(2011-12-18 00:00:00.0)
Εκδρομή στις Πρέσπες(2011-06-11 00:00:00.0)
Στην εκδήλωση στο Κιλελέρ(2011-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ