Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρεμβάσεις για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ

Με την ανακαίνιση του κτιρίου τοποθετήθηκαν δύο ανελκυστήρες που διευκολύνουν την κίνηση των ΑμεΑ, με ή χωρίς αμαξίδιο, σε όλους τους χώρους

Ο ανελκυστήρας που οδηγεί στην Αίθουσα Συνεδρίων
Ο ανελκυστήρας που οδηγεί στην Αίθουσα Συνεδρίων
Το κτίριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, αφού ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε συνολικά, «φόρεσε τα καλά του» για να υποδεχτεί την επόμενη βδομάδα το 21ο Συνέδριο. Αυτό έγινε εφικτό με τη σχεδιασμένη δουλειά συντρόφων επιστημόνων, αρχιτεκτόνων, οικοδόμων, με το μεράκι και την εθελοντική δουλειά πολλών μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ, με την οικονομική στήριξη των εργασιών από τα μέλη και τον περίγυρο του ΚΚΕ.

Μέσα σε όλα τα καινοτόμα, που εξυπηρετούν την καθημερινή λειτουργία του κτιρίου, περιλαμβάνεται και η ιδιαίτερη φροντίδα που προβλέφθηκε για την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, που κινούνται με αμαξίδιο ή έχουν άλλες δυσκολίες, με δύο προσεκτικά σχεδιασμένους ανελκυστήρες, που βρίσκονται στον χώρο του αίθριου, μετά την είσοδο του κτιρίου. Η παρέμβαση αυτή είναι πρωτοποριακή και λείπει σε πολλές περιπτώσεις από δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις των κυβερνήσεων για τα ΑμεΑ.

Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, αρχιτέκτονας από την ομάδα που σχεδίασε την αναβάθμιση του κτιρίου της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, εξηγεί στον «Ριζοσπάστη» το σκεπτικό της συγκεκριμένης παρέμβασης:

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολούσε πάρα πολλά χρόνια. Εως τώρα το λύναμε, ήταν στον προσανατολισμό μας, αλλά αυτό γινόταν ας πούμε με τρόπους πιο εφήμερους. Αλλά πάντα λυνόταν. Τώρα αποφασίσαμε, μέσα στη συνολικότερη αναβάθμιση και τη συντήρηση που κάναμε στο κτίριο, να το λύσουμε μόνιμα και οριστικά. Υπήρχε αυτή η ανάγκη. Οπότε τοποθετήσαμε στην ουσία δύο ανελκυστήρες που ανεβάζουν τους ανθρώπους με αναπηρίες από τον εξωτερικό χώρο, στο πρώτο επίπεδο, που είναι το επίπεδο του κτιρίου, ο βασικός όγκος του, της εισόδου και των γραφείων της ΚΕ, και σε ένα δεύτερο επίπεδο τους ανεβάζει σε ένα υπερυψωμένο δάπεδο που οδηγεί στον δεύτερο ανελκυστήρα, ώστε να μπουν στην Αίθουσα Συνεδρίων.

Ο ανελκυστήρας που οδηγεί στα γραφεία της έδρας της ΚΕ
Ο ανελκυστήρας που οδηγεί στα γραφεία της έδρας της ΚΕ
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε στην ουσία την πρόσβαση προς όλους τους βασικούς χώρους συνάθροισης κοινού της έδρας της ΚΕ του Κόμματος, ανεμπόδιστα, με σύγχρονα μέσα, με πάρα πολλή ασφάλεια. Εχουμε πάρει όλα τα μέτρα ώστε όλη η διαδρομή να είναι ασφαλής μέχρι να φτάσει κάποιος με αμαξίδιο ή άλλες δυσκολίες στην Αίθουσα Συνεδρίων και σε όλους τους χώρους εδώ στην έδρα της ΚΕ».

Να σημειωθεί ότι ειδικός ανελκυστήρας υπάρχει και στις εσωτερικές σκάλες της Αίθουσας Συνεδρίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ