Σάββατο 19 Ιούνη 2021 - Κυριακή 20 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Φιλιππινέζικο ΚΚ - 1930

Στο μήνυμα του Φιλιππινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος (PKP-1930), ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Ε. Πάρις αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το PKP-1930 και άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα πάντα θα είμαστε ευγνώμονες για τον ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ στην έναρξη της ανασυγκρότησης και της παραπέρα ανάπτυξης του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ και τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Η διοργάνωση από το ΚΚΕ των περισσότερων ετήσιων Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από το 1999 είναι μια επιβεβαίωση των μεγάλων προσπαθειών και της αυτοθυσίας του ΚΚΕ για την ανάπτυξη του προλεταριακού διεθνισμού.

Η μεγάλη και πολύτιμη πείρα που έχει συγκεντρώσει το ΚΚΕ τον περασμένο αιώνα στους ιδεολογικούς και πολιτικούς αγώνες, έχει εμπλουτίσει την προγραμματική αντίληψη του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Η προγραμματική αντίληψη του ΚΚΕ ήταν σημαντική συνεισφορά για το σύγχρονο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, επικεντρώνοντας στην ανάγκη ανοίγματος του δρόμου για την ανατροπή του καπιταλισμού παντού. Αυτές οι επεξεργασίες του ΚΚΕ έχουν γίνει αφετηρία για την εκ νέου μελέτη, την προηγούμενη δεκαετία, του προγραμματικού οράματος περί μεταβατικών σταδίων προς το σοσιαλισμό σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. Με δεδομένη την ανισόμετρη ανάπτυξη του καπιταλισμού, ήταν ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα η συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχει πια "εθνική" αστική τάξη με συμφέροντα αντίθετα με τον ιμπεριαλισμό και πως η "εθνική" δημοκρατία (με αντίστοιχο ρόλο στην "εθνική" αστική τάξη) δεν ήταν πια αναγκαία ως μεταβατικό στάδιο προς το σοσιαλισμό. Διαμορφώσαμε μια νέα αντίληψη για μια αντικαπιταλιστική λαϊκή δημοκρατία για την πραγματικότητά μας, σαν αναπτυσσόμενη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ