Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κομμουνιστική Ομάδα Σίσο Ούντο Ιαπωνίας

Στο χαιρετιστήριο μήνυμα της Κομμουνιστικής Ομάδας Σίσο Ούντο Ιαπωνίας σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Ο προσδιορισμός της σύγχρονης εποχής ως εποχής μετάβασης από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό καθορίστηκε από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο προσδιορισμός αυτός σήμερα είναι αναγκαίος για να δείξει το δρόμο στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό διεθνώς, παρά το μεγάλο εμπόδιο, δηλαδή την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση και την Ανατολική Ευρώπη.

Σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ ανασυγκροτήθηκε γρήγορα θεωρητικά και οργανωτικά, παρά τη ζημιά που έγινε από την ανατροπή του σοσιαλισμού. Το ΚΚΕ κάλεσε τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο και θεμελίωσε τη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τον κοινό αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ενσωματώνοντας τις διαφορετικές απόψεις των διαφόρων κομμάτων των διαφορετικών εθνών. Εκφράζουμε με σεβασμό τους διεθνιστικούς μας χαιρετισμούς στο ΚΚΕ το οποίο πήρε αυτήν την πρωτοβουλία.

(...) Θέλουμε να σας εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για τα μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης που μας στέλνετε κάθε χρόνο για τις συγκεντρώσεις εορτασμού της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και της Διεθνούς Μέρας των Γυναικών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ