Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ βιάζεται να λήξει τις κινητοποιήσεις

Μπορεί οι απεργοί να ήταν χιλιάδες σε όλη τη χώρα στις 10 Ιούνη, μπορεί να νέκρωσαν μια σειρά χώροι δουλειάς, να εμπλουτίζονται ώρα με την ώρα οι απεργιακές αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο και περιοχή, όμως η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ μέχρι την τελευταία στιγμή κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τον ξεσηκωμό των εργαζομένων. Αφού πρώτα συνδιαμόρφωσε το νομοσχέδιο - έκτρωμα με την κυβέρνηση, αφού έριξε το δηλητήριο ότι «έχει και θετικά στοιχεία», αφού κράτησε παρελκυστική στάση μέχρι και την τελευταία στιγμή για την προηγούμενη απεργία, χτες αποφάσισε ...στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη.

Αυτήν την κατάπτυστη στάση σχολιάζουν οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ , σημειώνοντας: «Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αφού προχώρησε σε μια απεργία που δεν πίστευε και δεν ήθελε, τρόμαξε το ίδιο με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ, βλέποντας χιλιάδες εργαζόμενους να απεργούν και να διαδηλώνουν, χιλιάδες νέους εργαζόμενους να κάνουν για πρώτη φορά τα αγωνιστικά τους βήματα. Και αποφάσισαν, όλοι μαζί σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία, να βάλουν φρένο και να διευκολύνουν την ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος».

Από την άλλη οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι, όπως τον Νοέμβρη, όπως στις 6 Μάη, θα πουν την τελευταία κουβέντα, παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν την ηγεσία των εργαζομένων», και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία, κάτω από τις αποφάσεις των δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ