Σάββατο 12 Ιούνη 2021 - Κυριακή 13 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στόχος το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς στον αθλητισμό - εμπόρευμα

Μ. Συντυχάκης: Μακριά απ' τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης

Μια ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει και να ρυθμίσει καλύτερα την αγορά στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, της σήψης, της βίας και των στημένων αγώνων, χαρακτήρισε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας», κατατέθηκε στην Επιτροπή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη 17 Ιούνη.

Στην τοποθέτησή του ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως, όπως διαχρονικά συμβαίνει απ' όλες τις κυβερνήσεις, ένα ακόμη αθλητικό νομοσχέδιο δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού. Αντίθετα, με τα όσα ορίζει είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος είναι να μπουν «κανόνες» στη λειτουργία της αγοράς, προκειμένου να ομαλοποιηθεί περισσότερο ο δρόμος για τη δράση των επιχειρηματιών. «Πρακτικά και με αυτό το νομοσχέδιο το ίδιο το κράτος συμβάλλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών, των "μεγάλων ψαριών" και να φύγουν οι λεγόμενοι "ψιλικατζήδες" που δημιουργούν προβλήματα στο "προϊόν"», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά την ώρα που, όπως τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος, στη σημερινή πραγματικότητα του αθλητισμού τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά για συλλόγους και Ομοσπονδίες, οι δεύτερες ακόμα δεν έχουν πάρει τα λεφτά της επιχορήγησης και ενώ είναι σε εξέλιξη πανελλήνια πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις, οι αγωνίες παραγόντων συλλόγων, γονιών και αθλουμένων για την επόμενη μέρα στον αθλητισμό, με τα προβλήματα και κυρίως τα έξοδα που απαιτούνται, μοιάζουν βουνό.

«Αντί να φέρετε ένα νομοσχέδιο για την επόμενη μέρα του αθλητισμού και το πώς θα βοηθήσουμε τους αθλητές και τους συλλόγους, μας φέρνετε ένα ακόμη νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον αθλητισμό - επιχείρηση», επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Ενώ ανέφερε το παράδειγμα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου που πρόσφατα φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και το οποίο έχει να χρηματοδοτηθεί αρκετά χρόνια, με μόνιμο «άλλοθι» των εκάστοτε αρμοδίων τη σύμβαση με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, αλλά και το διεθνές μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια» στα Χανιά, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη ΓΓΑ με μόλις 40.000 ευρώ και μάλιστα ετεροχρονισμένα.

Ο Μανώλης Συντυχάκης μίλησε και για την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί τις προτάσεις του ΚΚΕ για μεταφορά των ΠΑΕ και ΚΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και να μην τυγχάνουν ευνοϊκών διατάξεων (από την παραμονή τους στο υφυπουργείο Αθλητισμού) καθώς και απόσυρση των ελληνικών ομάδων απ' το «Στοίχημα», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η υιοθέτηση αυτής της πρότασης που έχει κάνει το ΚΚΕ αποτελεί προϋπόθεση για να ασχοληθούμε πραγματικά κάποια στιγμή με τον αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ