Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αντιδρούν στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής

Τη δημοτική αρχή Καλλιθέας για τις πιέσεις και απειλές που ασκεί και χρησιμοποιεί προκειμένου να αναγκάσει τους εργαζόμενους να συναινέσουν στη σύσταση Αναπτυξιακών Οργανισμών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ στο δήμο.

Οπως αναφέρει μάλιστα σε ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 4 Ιούνη ο δήμαρχος «ξεπέρασε κάθε όριο, αφού κατ' εντολή του εφαρμόστηκε κάθε μέσο πίεσης, τρομοκρατία, απειλές, εκφοβισμοί, σε σειρά εργαζομένων για να αποσπαστεί αριθμός Πρωτοκόλλου ώστε να φέρει τον Αναπτυξιακό ΑΕ προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού και πάλι συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τους εργαζόμενους διέταξε εντέλλεσθε. Εντολή χωρίς βάση βεβαίως, μια και οι συνάδελφοι ασκούσαν το δικαίωμά τους στην απεργία. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου άμεσα προχώρησε σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου. Μετά τη λήξη του ωραρίου και εφόσον οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει, έκανε την εμφάνισή της η αστυνομία, η οποία είχε κληθεί από τον δήμαρχο για να διώξει τους "καταληψίες"».

Προχτές οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση έξω από το δημαρχείο απαιτώντας και καταφέρνοντας να αποσύρει ο δήμαρχος την εντολή και να οριστεί συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου. Στο πλευρό τους ήταν και φορείς της πόλης, όπως η Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας και το Παράρτημα Συνταξιούχων Καλλιθέας.

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Καλλιθέας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και στηρίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην προώθηση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών. «Είμαστε αντίθετοι στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕ γιατί θα λειτουργήσει ως όχημα για να εκχωρηθούν αρμοδιότητες και υποδομές των δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Με βάση το νομοθετημένο σκοπό λειτουργίας τους, δεν υπάρχει αρμοδιότητα του δήμου, από την Καθαριότητα, το Πράσινο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες έως τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Πρόνοια που να μη γίνεται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το "λογαριασμό" θα τον πληρώσουν πάλι οι δημότες», σημειώνουν οι εκλεγμένοι, που στηρίζουν τις διεκδικήσεις για «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες των δήμων. Για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Για επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος προς τους δήμους. Να μην μετατοπίζονται τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη κι άλλα χαράτσια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ