Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα δράσης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Πέρα από την οργάνωση για την επιτυχία της αυριανής απεργίας, ο ΠΜΣ διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Ιούνη στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» στις 8 το βράδυ μαζί με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών «Απόλλων» εκδήλωση για την ανάγκη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης στην τηλεόραση και για την υπεράσπιση των συγγενικών δικαιωμάτων των μουσικών. Θα εισηγηθούν οι Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου, Γρηγόρης Λαμπριανίδης, πρόεδρος του «Απόλλωνα» και Γιάννης Μαραγκουδάκης, δικηγόρος.

Ακόμα, την Πέμπτη 17 Ιούνη καλεί τους μουσικούς να συμμετάσχουν σε μουσική κινητοποίηση στη Γέφυρα που ενώνει το λιμάνι του Πειραιά με τη Δραπετσώνα. Ενα μοναδικό δρώμενο όπου οι μουσικοί συναντιούνται σε χώρους που σηματοδοτούν ιστορικές στιγμές της μουσικής και των λαϊκών αγώνων. Το κομμάτι που θα παιχτεί είναι «η Δραπετσώνα» σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. «Με τους αγώνες, τη μαζικότητά μας, τα αιτήματά μας, το μεράκι μας, την αγάπη μας για τον Πολιτισμό, την ανησυχία μας για την επόμενη μέρα, διατρανώνουμε πως δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στον πολιτισμό. Διεκδικούμε μέτρα στήριξης για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, διεκδικούμε τον πολιτισμό δικαίωμα για όλη την κοινωνία και όχι πανάκριβο εμπόρευμα στα χέρια αυτών που κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων», σημειώνει στο κάλεσμά του.

Τέλος, για τη Δευτέρα 21 Ιούνη - Παγκόσμια Μέρα Μουσικής - προγραμματίζουν παρεμβάσεις με την ανακοίνωση του σωματείου σε συναυλίες, σε κοινό και μουσικούς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org