Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΣ ΣΤΟ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Παρέμβαση ενάντια στην εγκύκλιο φίμωσης των δημόσιων υπαλλήλων

Παρέμβαση ενάντια στην εγκύκλιο φίμωσης των δημόσιων υπαλλήλων πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκλεγμένοι με τη «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) στην Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καθώς και πρόεδροι Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν την απαράδεκτη εγκύκλιο που εξέδωσε το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εξέταση δημόσιων υπαλλήλων ως μαρτύρων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς, όπως προκλητικά αναφέρεται, ...συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, ενώ επιτρέπεται να καταθέσουν μόνο όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου. Στη διάρκεια της παρέμβασης, αντιπροσωπεία τους επιδίωξε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, για να εισπράξει αρνητική απάντηση από τους αστυνομικούς της φρουράς του, γεγονός το οποίο κατήγγειλαν.

Σε δηλώσεις της η Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με τη ΔΑΣ, τόνισε ότι μαζί με την αρνητική απάντηση, τους ζητούσαν και τα στοιχεία ταυτότητας, «για να κλείσουμε ...ραντεβού με mail».

Οπως εξήγησε, «το επείγον του ζητήματος δεν προέκυψε με δικιά μας πρωτοβουλία, αλλά από τις ενέργειές τους, που έστειλαν αυτήν την εγκύκλιο προς τους εργαζόμενους», που τους λένε «απαγορεύεται να πείτε την αλήθεια στα δικαστήρια, γιατί αλλιώς θα διώκεστε πειθαρχικά και ποινικά.

Ηταν φυσικό και αναμενόμενο ότι ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και η καταστολή εκφράζονται σε όλες τις διαδικασίες. Δεν μας παραξενεύει γιατί ακριβώς με αυτόν τον αυταρχισμό και την καταστολή θέλουν να τρομάξουν, να φοβίσουν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι απέναντι και στα καθημερινά ζητήματα που συναντάμε, όπως αυτά τα συγκεκριμένα, που τους καλεί να μην καταθέτουν, αλλά και απέναντι σε όλα τα ζητήματα που χτυπούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Δεν είναι, λοιπόν, πρωτοφανές, ήταν αναμενόμενο, παραμονές πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας αυτή η στάση απέναντι και σε αυτό το ζήτημα», σημείωσε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ