Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Απολύσεις εργολαβικών στο μεταλλείο Μαύρες Πέτρες

Στην ανεργία σε μια νύχτα βρέθηκαν περίπου 40 εργαζόμενοι της εταιρείας «Τεχνοχημική», οι οποίοι εργάζονταν στο μεταλλείο Μαύρες Πέτρες για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας βρέθηκαν στην ανεργία, ενώ οι εργασίες στο μεταλλείο συνεχίζονται και θα μπορούσαν να απορροφηθούν απευθείας από την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνουν οι δήθεν «νέες καλοπληρωμένες» θέσεις εργασίας που φέρνει η «χρυσή» επενδυτική συμφωνία κυβέρνησης - «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) σημειώνει ότι «το απαράδεκτο καθεστώς αναμονής και ομηρίας των συναδέλφων πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ, οι εργαζόμενοι δεν είμαστε "σκουπίδια να μας πετάτε στο δρόμο"». Και απαιτεί όλοι οι απολυμένοι να απορροφηθούν στο έργο με ευθύνη της εκμεταλλεύτριας εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», με διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους.

Το Συνδικάτο ζητά συνάντηση με την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» προκειμένου να συζητηθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ζητά:

Αμεση επαναπρόσληψη στην «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους, να υπογραφεί Εργοταξιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μεταλλεία Κασσάνδρας με κατοχυρωμένα δικαιώματα, η οποία να είναι υποχρεωτική για όλους τους εργολάβους.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι να αγωνιστούν για την προστασία της εργασίας των απολυμένων συναδέλφων τους αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που ανατρέπει εργατικές κατακτήσεις αιώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ