Τρίτη 8 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ
Πρόκριση στους «8» για την Μ. Σάκκαρη

Μια ιστορική πρόκριση στην οκτάδα του φημισμένου διεθνούς τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι πέτυχε χτες η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη επί της Αμερικανίδας Σοφίας Κενίν με 2-0 σετ για τη φάση των «16». Εγινε έτσι η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φθάνει μέχρι τα προημιτελικά στην ιστορία του θεσμού ενώ είναι η πρώτη φορά που φιγουράρει σε οκτάδα ενός τουρνουά κατηγορίας Grand Slam. Η αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά θα προέκυπτε από την κόντρα μεταξύ της 19χρονης Πολωνέζας Ιγκα Σφιόντεκ (περυσινή πρωταθλήτρια) και της 18χρονης Ουκρανής Μάρτα Κόστιουκ.

Στον αγώνα για τους «16» η Ελληνίδα τενίστρια (Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη) πραγματοποίησε πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην αντίπαλό της, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη και περσινή φιναλίστ, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Ιδιαίτερα σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και παίζοντας εξαιρετικό τένις, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πάμπολλα λάθη της αντιπάλου της φθάνοντας στην κατάκτηση των δύο σετ με 6-1, 6-3.

Με Μεντβέντεφ για τετράδα ο Τσιτσιπάς

Κόντρα στον Ρώσο Ντ. Μεντβέντεφ θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του ανδρικού τουρνουά. Ο Ελληνας τενίστας καλείται να διεκδικήσει την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης κατηγορίας Grand Slam απέναντι στον Ρώσο αντίπαλο τον οποίο έχει νικήσει μόλις μια φορά σε επτά αναμετρήσεις, με όλες τους τις συναντήσεις πάντως μέχρι σήμερα να συνοδεύονται από αρκετές εξωαγωνιστικές κόντρες μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ