Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Σκέψεις για τις Θέσεις

Συμφωνώ με τις Θέσεις της ΚΕ.

1) Για να γίνει πράξη το κεντρικό ζήτημα επεξεργασίας του 21ου Συνεδρίου, χρειάζεται να εξετάσουμε βαθύτερα πώς δουλεύουμε στην καθημερινότητα.

Μια εδαφική ΚΟΒ που έχει στην ευθύνη της μια συγκεκριμένη περιοχή, χρειάζεται να οργανώσει κατάλληλα την παρέμβαση του Κόμματος στο χώρο ευθύνης της. Να τον μελετήσει: Πόσοι κάτοικοι υπάρχουν, πόσοι και ποιοι εργασιακοί χώροι, πώς παρεμβαίνουν οι άλλες δυνάμεις, ποιος είναι ο κύκλος επιρροής της, με ποια ηλικιακή σύνθεση και πού εργάζεται, δηλαδή τι δυνάμεις παρατάσσει ώστε να προχωρήσει και να βελτιωθεί η κομματική παρέμβαση στο χώρο ευθύνης της.

Συχνά η ΚΟΒ δυσκολεύεται να παρέμβει συστηματικά σε εργασιακούς χώρους, σε αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, σε συλλόγους γονέων και αθλητισμού.

Αυτό μπορούμε να το εξετάσουμε υπό νέα ποιότητα ως Τομεακά Οργανα. Δεν αρκεί στη φάση που είμαστε να εντοπίζουμε αδυναμίες, αλλά χρειάζεται αποφασιστικότητα στο να λύσουμε αυτά που σωστά εντοπίζουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη και τους σχεδιασμούς της α.τ. για κάθε περιοχή (π.χ. επένδυση στο Ελληνικό, μαρίνες Αλίμου - Φλοίσβου - Καλλιθέας), παρεμβαίνοντας συντονισμένα με τις κλαδικές Οργανώσεις, αξιοποιώντας την εικόνα που υπάρχει στις εδαφικές. Οχι όμως να κάνουμε μια απλή καταγραφή, αλλά να εξετάσουμε πώς θα βελτιωθεί η παρέμβασή μας στους χώρους που στοχεύουμε, πώς οι γενικές εξελίξεις επηρεάζουν τους κλάδους και αυτούς τους χώρους, πώς προχωράει το δικό μας σχέδιο οικοδόμησης.

Χρειάζεται τα Οργανα να δουλέψουν σε αυτήν την κατεύθυνση με σημαντικότερο κρίκο τον Γραμματέα. Με ιεράρχηση, καλή διάταξη, χρέωση κατάλληλης δουλειάς με βάση κάθε σ/φο, ώστε να μη διαφεύγει της προσοχής μας το τι θέλουμε να πετύχουμε, πώς δουλεύουμε ώστε να δημιουργούνται προϋποθέσεις συσπείρωσης γύρω από το Κόμμα και πώς συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας.

Η δουλειά αυτή μπορεί να αφήσει διακριτά αποτελέσματα στην κομματική οικοδόμηση στο βαθμό που εξετάζεται με ενιαίο τρόπο στο επίπεδο του Τομέα. Υπάρχουν όμοιοι χώροι και ζητήματα που μπορούμε να επεξεργαστούμε καλύτερα. Η στοχευμένη δουλειά μπορεί να αποδώσει πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

2) Χρειάζεται να πάρουμε υπόψη τα ιδιαίτερα στοιχεία που αφορούν στη ζωή των σ/φων. Αρκετοί σ/φοι στις ΚΟΒ εργάζονται σε άλλη περιοχή από την οποία μένουν, σε διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Σε συνδυασμό με την απαιτητική καθημερινότητα και τις επιπλέον συνέπειες από την καπιταλιστική κρίση, ανεβαίνει ο πήχης της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουμε ώστε να αντεπεξέλθουμε στα συνδυασμένα καθήκοντα που έχουμε.

Χρειάζεται να επιμείνουμε καθοδηγητικά στο πώς μπορεί η ΚΟΒ και το Γραφείο της να μην αφήνει αναξιοποίητες τις δυνατότητες. Αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο σχεδίου και ελέγχου, αλλά χρειάζεται να καλλιεργήσουμε συνολικά την «έγνοια» να κερδίζεται νέος κόσμος με το ΚΚΕ, να μπαίνει στο κίνημα, στο σωματείο του, να δρα πρωτοπόρα στο πλευρό του Κόμματος και οι πιο πρωτοπόροι να οργανώνονται στο Κόμμα.

Για να το πετύχουμε, είναι καθοριστικής σημασίας η ιδεολογική - μορφωτική δουλειά που πρέπει να γίνεται στις γραμμές μας, η αφομοίωση ιστορικών και ιδεολογικών συμπερασμάτων, θέσεων του Κόμματος, η οποία χρειάζεται να δένεται με τα άμεσα πολιτικά καθήκοντα και τη δράση. Η ίδια η πορεία προς τη γνώση είναι μια ενεργητική διαδικασία του ατόμου, μέσα από την οποία ο κάθε σ/φος χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθεια για να κατανοήσει και να αφομοιώσει θέσεις και επεξεργασίες. Αυτή η διαδικασία έχει μεγάλη δυναμική καθώς συνοδεύεται από την ανάγκη να μοιραστείς αυτήν τη γνώση με στόχο τελικά να πείσεις κι άλλους ότι έχουν συμφέρον να παλεύουν δίπλα και μέσα από τις γραμμές του Κόμματος. Η ιδεολογικοπολιτική ωρίμανση στελεχών και μελών του Κόμματος μπορεί να συμβάλει στο να επιβεβαιώνεται η επιλογή τους να είναι οργανωμένοι στο Κόμμα, στην αντοχή μπροστά σε πιέσεις, στο να κάνουν θυσίες για να μπορούν να δρουν ως πρωτοπόρα μέλη του Κόμματος. Γι' αυτό η μελέτη θα πρέπει να αποκτήσει το δικό της χρόνο στην καθημερινή δράση.

3) Για τη δουλειά στις γυναίκες εργατικής - λαϊκής ένταξης ή καταγωγής

Νομίζω ότι μας δυσκολεύει ιδιαίτερα η απεύθυνση και συσπείρωση γυναικών στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, που βρίσκονται στη μεταβατική ηλικία από τις σπουδές στην εργασία ή που μόλις έχουν μπει στην παραγωγή αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη μητέρες.

Αντίστοιχα στις ίδιες ηλικίες δυσκολεύονται και οι γυναίκες συντρόφισσες να έχουν σχέση και δράση με το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα. Η μειωμένη συμμετοχή των σ/φισσών στο κίνημα δεν είναι ζήτημα «πολυ-χρέωσης» και επομένως δεν μπορεί να λυθεί μόνο με καθοδηγητική χρέωσή τους στους συλλόγους της ΟΓΕ, παρόλο που χρειάζεται και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις, έστω και διαπαιδαγωγητικά.

Κυρίως είναι ζήτημα προσανατολισμού της δουλειάς, ανάγκη βαθύτερης κατανόησης της γυναικείας ανισοτιμίας από τα γυναικεία στελέχη και μέλη του Κόμματος και απ' τα Οργανα. Σε αυτή την κατεύθυνση να δουλέψουμε καθοδηγητικά με τους-τις νεότερους-ες ηλικιακά συντρόφους-φισσες και με την ΚΝΕ. Αυτή η δουλειά μπορεί να συμβάλει και στο να μην αποστρατεύεται η νέα γυναίκα κάτω από το βάρος των δυσκολιών, αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με συντονισμένη προσπάθεια για συμμετοχή και ένταξη στο εργατικό κίνημα.

Εχουμε μετρήσει βήματα στη λειτουργία των συλλόγων, δουλεύουμε με προσανατολισμό να βελτιωθεί ο ρόλος τους ως φορέων του κινήματος.

Πολλές φορές δεν εκτιμάμε τη δυναμική που μπορεί να έχει ένας σύλλογος γυναικών και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην οργάνωση της πάλης.

Μας γέμισε πείρα η οργάνωση του κοινού συντονισμού σωματείων επισιτισμού, εκπαιδευτικών, οικοδόμων, συλλόγων γονέων, συνταξιούχων με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας μπροστά στη συρρίκνωση του Παραρτήματος ΠΑΙΔΩΝ Καλλιθέας. Οπως και η σταθερή παρέμβαση του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας στα HONDOS CENTER, που κατάφερε να εγγραφούν στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων πολλές εργαζόμενες.

Οι δυνατότητες υπάρχουν αλλά είναι ζήτημα πώς αξιοποιούνται. Να παρακολουθούμε πώς διαμορφώνεται η επίδραση των άλλων δυνάμεων στις γυναίκες, πώς παρεμβαίνουν οι δήμοι, η Εκκλησία και οι μηχανισμοί τους. Η παρέμβασή μας να παίρνει υπόψη ποιες γυναίκες είναι εργαζόμενες, σε ποιο κλάδο, ποιες άνεργες, μητέρες, φοιτήτριες.

Να εξετάζουμε πώς προχωράει η δουλειά στο γυναικείο κίνημα, με μέριμνα για το πόσες γυναίκες συσπειρώνει κάθε σύλλογος, πόσες νέες εγγραφές κάνει, αν είναι μέλη στα σωματεία τους, πόσες είναι σε παραγωγικές ηλικίες, πώς δουλεύουμε για να βελτιωθεί το περιεχόμενο της δράσης των συλλόγων.

Η αναβάθμιση της δουλειάς μας να εκφράζεται στην άνοδο της συμμετοχής της εργαζόμενης γυναίκας στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Οι επιμέρους πρωτοβουλίες να αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου σε αυτήν την κατεύθυνση.


Ζωή Παπασπυροπούλου
Μέλος Γραφείου Τομεακής Επιτροπής Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ