Τρίτη 1 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
Συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας τη Μέρα Περιβάλλοντος

Το Σάββατο 5 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος (5 Ιούνη) η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής καλεί σε συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα για να μπει ο λαός εμπόδιο στο νέο έγκλημα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και περιφερειακή διοίκηση Αττικής.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι ενώνει τη φωνή και τον αγώνα της με τους εργαζόμενους της Ανατολικής Αττικής που διεκδικούν να μη γίνει η χωματερή - υγειονομική βόμβα στο Γραμματικό δίπλα στα σπίτια τους, με τους εργαζόμενους του Περάματος, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας ενάντια στη χωματερή στο Σχιστό, με τους πυρόπληκτους στο Μάτι, στην Κινέτα και το Αλεποχώρι, με τους κατοίκους του Βόλου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης που ζουν ήδη το έγκλημα της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων για τα συμφέροντα λίγων!

Η Επιτροπή αναφέρεται επίσης στην πρόσφατη αποκαλυπτική μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου αποτυπώνονται οι τραγικές συνέπειες με τις υπερβάσεις σε σειρά επικίνδυνων στοιχείων στη χωματερή της Φυλής και τα υπόγεια νερά της περιοχής, με σοβαρό κίνδυνο και για τη διατροφική αλυσίδα συνολικά του λαού της Αττικής. Ακόμα καταδεικνύει τους «εγκληματίες»:

«Η διοίκηση Πατούλη (ΝΔ) συνεχίζει το έγκλημα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη διοίκηση της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) που λίγο πριν παραδώσει ψήφισε τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Πατούλης - Δούρου και Τζήμερος λίγους μήνες μετά επικύρωσαν αυτήν την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Για το έγκλημα έχουν σοβαρές ευθύνες και οι δημοτικές αρχές της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα της Φυλής και του Ασπροπύργου που παίζουν στα ζάρια των αντισταθμιστικών μέτρων την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων».

Απαιτώντας, τέλος, το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Επίσης, να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Στη συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα καλεί και η Συντονιστική των Σωματείων και Φορέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος ενάντια στη χωματερή στο Σχιστό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ